Luboš Kučera

Luboš Kučera, nový ředitel pro železniční zasilatelství skupiny AWT

Bývalý generální ředitel společnosti Unipetrol Doprava Luboš Kučera (38) se stal novou posilou mezinárodní dopravní a logistické skupiny AWT, ve které zastává od konce listopadu funkci ředitele pro železniční zasilatelství.

V této funkci bude mít především na starosti rozvoj železniční spedice jakožto důležité obchodní aktivity skupiny AWT. Dále pak integraci firem a jejich částí zabývajících se zasilatelstvím do jedné ze samostatných divizí.

Kučera nastoupil do skupiny Unipetrol v roce 1993. Od roku 2003 pak působil ve společnosti Unipetrol Doprava, kde měl nejdříve na starosti implementaci informačních systémů, pak byl obchodním ředitelem a v letech 2006 až 2009 generálním ředitelem a jednatelem. Unipetrol Doprava je třetím největší železničním dopravcem v ČR (po největším soukromém dopravci Advanced World Transport a.s. a po státním ČD Cargo).

Luboš Kučera absolvoval Ekonomii a management v oblasti veřejné správy na Technické univerzitě Ostrava. Ve volném čase rád cestuje např. po hradech a zámcích, zajímá ho historie, velký to zdroj poučení pro současnost. Obdivuje rychlá auta, kvůli bodovému systému ale raději v televizi.