Karel Vítkovský

Karel Vítkovský, nový ředitel úseku zpracování transakcí České spořitelny

Ředitelem úseku zpracování transakcí České spořitelny je od 1. února 2010 Karel Vítkovský, dosavadní zástupce ředitele úseku zpracování transakcí. V této pozici nahradil Zuzanu Vyskočilovou, která úsek vedla do konce letošního ledna.

„Mám z toho velkou radost, ale ve stejném momentě to beru jako velkou zodpovědnost. Myslím, že jsme platebnímu styku dali v posledních letech ten správný rozměr a směr, v kterém bych i nadále rád pokračoval a banku v této oblasti posunul zase o kus dál,“ řekl Karel Vítkovský, ředitel úseku zpracování transakcí České spořitelny.

V České spořitelně působí Karel Vítkovský (narozen 1957) od roku 2000. Během devíti let se postupně stal vedoucím oddělení metodika platebního styku, ředitelem odboru tuzemský platební styk a zahraniční platební styk a zástupcem ředitele úseku platební styk (později úsek zpracování transakcí). V roce 2009 byl zvolen předsedou Komise pro platební styk České bankovní asociace a zastupuje také Českou bankovní asociaci v Evropské platební radě a v Evropské bankovní federaci. Karel Vítkovský přišel do České spořitelny z Komerční banky, kde byl ředitelem odboru hotovostní operace a šeky.

Karel Vítkovský absolvoval Vysokou školu ekonomickou, v roce 1993 studoval na univerzitě Southern Methodist University v Dallasu.

Česká spořitelna, www.csas.cz