Josef Bernard

Josef Bernard, nový generální ředitel Škoda Transportation

Josef Bernard, dosavadní výkonný ředitel ŠKODA HOLDING, bude od 8. listopadu jmenován členem představenstva a generálním ředitelem společnosti ŠKODA TRANSPORTATION. V pozici nahradí Tomáše Krska, jednoho ze spolumajitelů, který tuto pozici vykonával od roku 2005.

Josef Bernard začal pracovat v plzeňské Škodovce hned po škole jako dělník. Později působil jako technik, mistr a personální ředitel jedné z dceřiných společností ŠKODA. Od roku 2002 byl personálním ředitelem Škody Holding a později jejím výkonným ředitelem. Mimo to zastával řadu funkcí v představenstvech a dozorčích radách společností v rámci skupiny ŠKODA. Mimo tuto skupinu byl členem Rady vlády pro řízení lidských zdrojů, předsedou dozorčí rady zdravotní pojišťovny Metal Aliance a doposud zastává pozici člena správní rady Techmania Science Centre v Plzni.

Bernard vystudoval Střední odborné učiliště Škoda a vysokoškolské vzdělání získal později na Open University. Absolvoval postgraduální studium na Vysoké škole ekonomické v Praze.