Jiří Střelický

Jiří Střelický, nový vrchní ředitel v Generali Pojišťovně

Generali Pojišťovna a.s. má s účinností od 16. srpna 2011 nového vrchního ředitele. Představenstvo společnosti pověřilo vedením úseku Product management & Operations Jiřího Střelického. Do Generali přichází ze sesterské pojišťovny Generali v Polsku, kde do srpna letošního roku zastával pozici člena představenstva se zodpovědností za oblasti pojištění motorových vozidel, likvidaci pojistných událostí a klientské centrum.

Mgr. Jiří Střelický M.A., Ph.D., kterému je 36 let, vystudoval Masarykovu univerzitu v Brně se zaměřením na odbornou matematiku. Ve studiu pokračoval na Centru pro ekonomický výzkum a doktorské studium Univerzity Karlovy (CERGE-EI), kde se věnoval ekonomickým teoriím. Svoje vzdělání dále rozšířil na zahraničních stážích na univerzitách v Berkeley v USA a německém Bonnu. Jiří Střelický hovoří anglicky, německy a polsky.

Svoji kariéru zahájil jako vědecký pracovník Národohospodářského ústavu Akademie věd. V roce 2005 začal působit jako konzultant pražské kanceláře firmy McKinsey & Company, kde se věnoval oborům pojišťovnictví, energetika a telekomunikace. O dva roky později nastoupil do pojišťovny Generali.