Javier Varela

Javier Varela, nový viceprezident TPCA

Javier Varela se stal novým výkonným viceprezidentem kolínské automobilky TPCA Toyota Peugeot Citroën. Nahradí Patrice Le Guyadera, který opouští TPCA po třech letech. Jedním z úkolů nového viceprezidenta bude příprava rozjezdu třetí směny letos v říjnu a s tím spojený nábor stovek nových zaměstnanců.

Javier Varela přichází do TPCA z Francie, kde vedl dva závody PSA Peugeot Citroën v Sochaux a Herimoncourt. Patrice Le Guyader se vrací do Francie. Bude řídit závod SEVELNORD a továrnu na výrobu převodovek ve Valenciennes na severu Francie.

Javier Varela pracuje ve společnosti PSA Peugeot Citroën již 25 let. Nastoupil v roce 1989 do továrny ve Vigo ve Španělsku, což je největší závod PSA mimo Francii. Tam zastával různé pozice ve výrobě, logistice a strategii. Mezinárodní zkušenosti získává již od roku 2003. Podílel se na stanovování strategie výroby všech závodů skupiny PSA Peugeot Citroën. V roce 2007 byl jmenován výrobním ředitelem v Argentině a později, v roce 2010, se stal prezidentem a generálním ředitelem PSA Peugeot Citroën v této jihoamerické zemi.

Zdroj: Toyota Peugeot Citroën Automobile Czech, www.tpca.cz