Jaroslav Vybíral, ČSOB

Jaroslav Vybíral hlavním stratégem ČSOB Asset Management

Jaroslav Vybíral (37), investiční analytik ČSOB Asset Management, se od 1. ledna stane hlavním stratégem. Ve své nové pozici se zaměří zejména na řízení investiční strategie a správu investičních portfolií. Ve funkci nahradí Aleše Prandstettera, který se rozhodl skupinu ČSOB opustit a zaměřit se na nové výzvy.

Jaroslav Vybíral působí jako akciový a kreditní analytik. V ČSOB Asset Managementu pracuje v různých pozicích již osmým rokem. Prošel si regionální specializací na středo a východoevropské trhy v rámci podpory pro fondy KBC a ČSOB v regionu a v posledních letech se plně věnuje rozvinutým trhům se zaměřením na Severní Ameriku a západní Evropu. Aktivně se účastní tvorby a následné komunikace investiční strategie. V minulosti působil ve společnosti PwC, kde se věnoval advisory a auditu finančních institucí.

Jaroslav je absolventem VŠE, oboru Statistika a pojistné inženýrství. Absolvoval studijní pobyt na Université catholique de Louvain v Belgii. Ovládá angličtinu a francouzštinu. Jaroslav je zastáncem směru behaviorální ekonomie, který tvrdí, že investoři nejsou stroje, ale bytosti ovládané emocemi.