Jan Vondraš

Jan Vondraš, nový generální ředitel globálního inovačního centra společnosti Eaton

Globální průmyslový výrobce Eaton Corporation oznámil jmenování Dr. Jana Vondraše generálním ředitelem globálního inovačního centra se sídlem v Roztokách u Prahy. Globální inovační centrum je již pátým v celosvětové síti inovačních center, která se nachází ve Spojených státech, Indii a Číně. Jan Vondraš bude odpovědný za řízení strategie Inovačního centra, které se zprvu zaměří na hnací stroje, průmyslové automatizace, energetiku a IT distribuci energie.

Jan Vondraš přichází do společnosti Eaton z německého centra společnosti PAC/Roper Industries, kde působil jako ředitel výzkumu a technologie. Dříve zastával vedoucí pozice technického ředitele v Nizozemí a projektového manažera ve Spojených státech. Pracoval také jako manažer aplikovaného výzkumu a testování ve Spojení státech či jako vývojář nových produktů ve Velké Británii. Předtím byl výzkumným pracovníkem ve společnosti Tesla.

Jan Vondraš získal titul Ph.D. v oboru elektrotechnika na ČVUT, titul MBA v oboru mezinárodní obchod na britské obchodní škole Lorda Ashcrofta a bakalářský a inženýrský titul v oboru elektrotechnika na ČVUT.