Investiční společnost DT-holding jmenovala do funkce generálního ředitele Jiřího Puršla

Investiční společnost DT-holding a.s., která má ve svém portfoliu společnosti realizující stavební a výrobní projekty (skupina H&Q), firmy poskytující investiční a realitní služby (skupina E&Q), vývojáře a dodavatele specializovaného softwaru pro obchod (NG retail), společnost (KROUŽKY) zabývající se zájmovými a vzdělávacími kroužky a zastřešující základní uměleckou školu a středisko volného času (Flow), a celorepublikový maloobchodní řetězec prodejen s tabákovými výrobky a tiskem (Traficon), oznámila jmenování Ing. Jiřího Puršla generálním ředitelem společnosti.

Jiří Puršl, DT-holding

„Uplynulých 25 let jsem se naplno věnoval budování a každodennímu řízení firmy. Nyní je čas předat výkonné řízení společnosti Jiřímu Puršlovi, který má s řízením firem i holdingů a vedením týmů bohaté zkušenosti. Společně tímto krokem posuneme naši společnost na další úroveň," říká zakladatel a majitel společnosti DT-holding Daniel Tomeš, který se nyní bude moci soustředit na nové akvizice a na strategické rozhodování v rámci holdingu.

Jiří Puršl je zkušený profesionál a celoživotní manažer, který přináší bohaté zkušenosti z řízení a vedení firem, zejména v oblasti výroby, obchodu, maloobchodu a služeb. V byznysu působí již 30 let na různých manažerských postech a v samostatném podnikání. Zabývá se především restrukturalizací a řízením firem, tvorbou firemních strategií, zvyšováním výkonnosti a rozvojem lidí. Před svým nástupem do společnosti DT-holding podnikal v oblastech služeb a působil jako projektový partner v poradenské společnosti M.C.TRITON. Před touto pozicí působil přes 11 let jako generální ředitel společnosti Zedníček, která vyráběla a dodávala chlazené značkové potraviny, zejména uzeniny, sýry a speciality z celé Evropy do zhruba 900 obchodů v ČR, SR a na Ukrajině. Před tím působil na různých manažerských pozicích včetně pozice generálního ředitele ve firmě Procházka, výrobci a prodejci masa, uzenin a lahůdek.

„Jsem velmi rád, že se mohu připojit k české společnosti, kterou za uplynulých 25 let vybudoval Daniel Tomeš. Mojí ambicí a závazkem zároveň je rozvíjet všechny společnosti vlastněné a řízené DT-holdingem, tak aby se staly stabilnější a efektivnější," říká ke svému jmenování Jiří Puršl. „Byznys DT-holdingu je zaměřen na několik různých oborů podnikání, jejichž činnosti se vzájemně doplňují, a které se ukázaly být velmi odolné i během pandemie. Naším cílem je na těchto základech dále stavět i s využitím potenciálu schopných kolegů a zvýšit konkurenceschopnost firem v rámci DT-holdingu."

Jiří Puršl je absolventem Vysoké vojenské školy pozemního vojska ve Vyškově, studijního oboru ekonomika armády na Fakultě technického a týlového zabezpečení. Je ženatý a má dvě děti Moniku a Matyáše. Většinu volného času tráví jako „mechanik“ motokár pro synovo závodění, rád lyžuje, cestuje či sportovně střílí.