Halíček vede KPMG ve střední a východní Evropě

Novým předsedou a řídícím partnerem sítě KPMG ve střední a východní Evropě (CEE) byl zvolen Radek Halíček, řídící partner české KPMG. Bude mít zodpovědnost za kanceláře KPMG v 15 zemích. Jeho cílem je posílit kolektivní strategii KPMG a zároveň postavení regionu CEE v rámci globální sítě.

Radek Halíček, KPMG

Halíček dohlédne na kanceláře KPMG v Česku, Polsku, Slovensku, Maďarsku, Rumunsku, Bulharsku, Moldávii, Slovinsku, Chorvatsku, Bosně a Hercegovině, Srbsku, Makedonii, Kosovu, Albánii a nově také na Ukrajině. Dohromady v nich pracuje přes 6 000 lidí. Ze sítě KPMG v CEE regionu chce Halíček udělat firmu s obratem více než miliarda eur.

Region střední a východní Evropy ušel za posledních třicet let obří kus cesty. KPMG stála u obnovení svobodného podnikání v těchto zemích. Nyní jsme plnohodnotnou součástí globální tržní ekonomiky, ale postavení našeho regionu v rámci celosvětové sítě KPMG chci ještě posílit,“ uvedl Halíček. „Ve své nové funkci se také zaměřím na pokračování pomoci, kterou středoevropští zaměstnanci KPMG poskytli kolegům z Ukrajiny. Důležitá je pro nás i spolupráce na globálním závazku KPMG ohledně dosažení uhlíkové neutrality,“ dodal.

Ukrajinská kancelář KPMG se do regionu CEE nově začleňuje. Dosud byla součástí skupiny zemí spolu s Ruskem a Běloruskem, v nichž se síť KPMG rozhodla ukončit podnikání ihned po začátku ruské invaze na Ukrajinu.

Expert na oblast finančních institucí a kapitálových trhů Halíček pracuje v KPMG od roku 2006. Je zakladatelem advokátní kanceláře KPMG Legal. V roce 2016 se stal řídícím partnerem s celkovou odpovědností za činnost KPMG v České republice.

Halíček absolvoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy, studoval též technické obory, účetnictví a management. Je členem dozorčí rady Nadačního fondu Neuron, který podporuje vědu. Má licenci pilota dopravních letadel a ve volném čase se věnuje bojovým sportům.

Česká kancelář KPMG vznikla v roce 1990. V současnosti zaměstnává přes tisíc odborníků. Řadí se mezi největší poskytovatele služeb v oblasti auditu, daní, poradenství, práva a IT. K jejím klientům patří významné české i zahraniční firmy, veřejný sektor i neziskové organizace.

Celosvětová síť KPMG má zastoupení ve 145 státech, kde zaměstnává přes 236 tisíc expertů.