Enehano posiluje Eduard Gers, bude řídit slovenskou expanzi

Společnost Enehano Solutions, která se specializuje na digitální transformaci a automatizaci firem, posiluje zkušený Eduard Gers (48). Jako nový Senior Business Development Manager bude mít zodpovědnost především za expanzi společnosti na slovenský trh.

Eduard Gers, Enehano Solutions

Tým spoluzakladatelů Jiřího Macha a Michala Pešky se za poslední rok rozšířil o více než třetinu a aktuálně čítá už přes 70 specialistů a konzultantů. Vedle růstu na českém trhu se společnost rozšiřuje i do zahraničí. Po zakázkách pro firmy z USA, Německa nebo Švédska se aktuálně zaměřuje na plnohodnotnou expanzi na Slovensko, kde chce kromě obchodního zastoupení budovat i realizační tým.

Právě Eduard Gers bude mít Business Development na Slovensku na starost. „Už při pohledu na profesní historii Eduarda je zřejmé, že Enehano získalo do svých řad velkou posilu. Vedle bohatých zkušeností a perfektní znalosti slovenského trhu je Eduard pro tuto misi perfektní volbou i kvůli své mentalitě a touze přivádět na svět nová řešení a měnit zaběhlé pořádky,“ říká Jiří Mach, CEO Enehano Solutions.

Cenné zkušenosti začal Eduard Gers sbírat hned po vysoké škole, když ve firmě ABB pomáhal s rozvojem robotiky na Slovensku. Od té doby se prakticky neustále snaží pomáhat firmám s automatizací a optimalizací procesů pomocí moderních technologií. V posledních letech se zaměřuje především na oblast digitální transformace firem, kterou se zabýval i v IBM, kde strávil 7 let.

Zefektivnit digitální transformaci firem na Slovensku a přinést na tamější trh v plnohodnotné podobě platformu Salesforce bude jeho hlavní misí v novém působišti. „Slovenské firmy si zaslouží mít k dispozici ta nejlepší světová řešení, jako jsou Salesforce nebo Tableau. Ale nejde jen o technickou dodávku systému jako takového, chceme být firmám nápomocni i konzultačně a pomáhat jim zlepšit svoje výsledky, zdokonalit procesy a zvýšit konkurenční výhodu,“ popisuje Gers.

Na Slovensku se Gers i celé Enehano plánuje opřít o silné businessové a technologické know-how, které Enehano získalo i díky velkým projektům digitální transformace v tuzemských bankách a pojišťovnách. V Česku Enehano dynamicky roste zhruba o 50 % každý rok a aktuálně už je největším tuzemským partnerem Salesforce. Podobně ambiciózní cíle má Gers i na Slovensku.

Po letech strávených v korporátu na mě Enehano působí jako mladý hřebec, navíc plný šikovných, akčních a podobně smýšlejících lidí. Je vidět, že majitelé si uvědomují, že firma jsou především lidé, do kterých je třeba investovat. A těším se, že tato cesta nám přinese úspěch i na Slovensku,“ popisuje Eduard Gers, který se ve volném čase rád věnuje své rodině s dvěma dcerami, se kterými si o víkendu jezdívá odpočinout zejména při fyzické práci na chalupě na Myjavských kopanicích.