DoDo Group dále posiluje management. Pozici skupinové ředitelky HR zastane Renata Pavlištová

Pozici šéfky HR v DoDo Group obsadí zkušená manažerka Renata Pavlištová (36). Ta se v posledních 8 letech z pozice Head of HR starala o kompletní vedení HR a Facility management v Porsche ČR ze skupiny Volkswagen Group CZ. V technologicko-logistické společnosti DoDo Michala Menšíka bude mít nově na starost zejména nastavení modelu HR Business Partnering a budování úspěšné značky zaměstnavatele v oblasti logistiky a technologických společností. 

Renata Pavlištová, Dodo Group

Ve své pozici Head of HR v Porsche ČR Renata Pavlištová nabrala bohaté zkušenosti na poli zavádění HR strategie včetně strategie pro nábor či nastavování interní i externí komunikace, a to včetně budování employer brandingu. Pod jejím vedením se v Porsche ČR podařilo spustit a plně integrovat do provozu projekty společenské odpovědnosti a hybridní model spolupráce včetně implementace nezbytných digitálních nástrojů. 

V DoDo Group bude mít Pavlištová na starost primárně rozvoj a další růst týmu v návaznosti na růst celé skupiny a pracovat chce také na upevnění a další posílení DoDo jako značky zaměstnavatele. „Ráda stavím nové věci a v tom v DoDo Group vidím velkou příležitost. S tempem, jakým se DoDu daří růst, vnímám vybudování silného employer brandu jako naprosto nezbytný krok k tomu, aby se nám dařilo zachovat si vnitřní integritu a chuť se dál rozvíjet. Potřebujeme tým s jasnou vizí a ambicí doma i v zahraničí a mým úkolem bude tento drive ve firmě udržet,” říká Renata Pavlištová, nová HR manažerka skupiny DoDo Group.  

V příštích několika letech je tak pro Pavlištovou největší výzvou adaptovat tým na zásadní transformaci, která v DoDo probíhá. Původně malý startup jen během několika málo let vyrost v úspěšnou mezinárodní logistickou firmu a růstu tak přizpůsobil i firemní strukturu. „Úměrně našemu růstu budeme samozřejmě potřebovat nabírat nové posily, ale zároveň mnohem více pracovat i se stávajícími týmy v jednotlivých zemích. Je třeba věnovat adekvátní pozornost vzájemné komunikaci, abychom byli na stejné vlně v pojetí naší firemní vize, poslání a očekávání a DoDo tak mohlo dál úspěšně expandovat a růst,” doplňuje Pavlištová.

Právě zahraniční expanze je pro DoDo v současné chvíli jednou z jasných priorit. Růst firmy dokládá také nedávné posílení týmu o nového generálního ředitele (CEO) pro tuzemský trh. V České republice a na Slovensku má tak DoDo nyní nově na starost Ivo Velíšek, který do firmy přešel ze společnosti MOL ČR. Majitel firmy Michal Menšík se z pozice CEO DoDo Group stará o strategické vedení celé skupiny.