Do čela vývoje MALL Group nastupuje Ondřej Šťastný. Na pozici Engineering Directora přišel z Microsoftu

MALL Group hlásí nového šéfa vývoje. Na pozici Engineering Directora nastupuje Ondřej Šťastný (33), který ve skupině přebírá zodpovědnost za tým Developmentu a ERP. Šťastný si na novou pozici přináší bohaté zkušenosti z oblasti softwarového vývoje napříč odvětvími a do MALL Group přichází po více než šestiletém působení ve společnosti Microsoft.

Ondřej Štastný, MALL Group

Ondřej Šťastný má bohaté zkušenosti z několika pozic v rámci českého i zahraničního trhu. Kromě Microsoftu, kde se jako Senior Engineering Manager staral mimo jiné o budování týmů pro platformu Teams, má za sebou také zkušenosti z firem jako Trask nebo VMware. Zde během svého působení získal i několik patentů v oblasti vzdálené správy Windows zařízení. V minulosti se na lokálním trhu věnoval zejména projektům pro bankovní domy, několik let ale strávil také ve Spojených Státech, kde jako technický leader a manažer vedl týmy po celém světě.

V MALL Group nyní pod kompetenci Šťastného spadá kompletní řízení R&D oddělení a podnikových a manažerských informačních systémů včetně SAPu, který v MALLu řídí finance, logistiku i správu produktů.

Mým cílem je z MALL Group sebevědomě a systematicky budovat technologického lídra, a to jak v oblasti interních systémů, tak i na straně webových a mobilních aplikací pro zákazníky. Chci pracovat na zlepšení naší vnější integrace včetně rozšiřování možností v oblasti platebních bran a prioritou je rovněž úspěšně dokončit vývoj komplexní technologie pro vyřešení doručování napříč celým regionem. V e-commerce je pro pokročilé technologie obecně velký potenciál a věřím, že pro nás budou znamenat důležitou konkurenční výhodu,” komentuje Ondřej Šťastný.

Jedním z cílů pro první kvartál ve funkci je ale pro Šťastného také dosažení stabilní personální situace a vybudování stabilního a škálovatelného technického zázemí pro rychle rostoucí online tržiště MALL Partner. Novou pozici Šťastný vnímá jako zajímavou příležitost k zasazení se o změnu nejen ve způsobu využívání technologií, ale také v budování nové firemní „kultury inženýringu“.

Pozici v MALL Group jsem přijal, protože cítím, že budu mít příležitost skutečně něco změnit a firmě i jejím zákazníkům reálně pomoci. Prioritou pro první čtvrtletí bude jasně si vydefinovat, kam v rámci technologického rozvoje a firemní kultury chceme dál směřovat a tohoto cíle se držet. Zároveň jde spolu s technologickým vývojem ruku v ruce i personální růst. Rádi bychom se proto v následujícím období více geograficky rozkročili a potvrdili naši roli mezinárodní firmy,” dodává Šťastný.