Daniel Beneš

Daniel Beneš, nový předseda představenstva a generální ředitel ČEZ

Představenstvo ČEZ zvolilo 15.9. 2011 předsedou představenstva Daniela Beneše, dosavadního místopředsedu a výkonného ředitele ČEZ. Nahradí tak rezignujícího Martina Romana. Zároveň se Daniel Beneš stal generálním ředitelem ČEZ. Dozorčí rada ČEZ dnes zároveň kooptovala Martina Romana členem dozorčí rady a zvolila svým předsedou.

Ing. Daniel Beneš, MBA vystudoval Strojní fakultu Vysoké školy báňské - Technické university v Ostravě a Brno Business School Nottingham Trent University.

V letech 1993 - 1997 působil jako vedoucí odbytu ve společnosti BOHEMIACOAL, poté jako ředitel společnosti HEDVIGA GROUP. V letech 2000 až 2004 byl ředitelem závodu TCHAS, předního importéra a obchodníka s palivy v České republice. Od roku 2004 nastoupil do pozice ředitele úseku Nákup společnosti ČEZ, a. s. Od roku 2006 zastával pozici ředitele Divize Správa. Od června 2007 zastával funkci výkonného ředitele. Zároveň zastupuje ČEZ, a. s., v orgánech ovládaných společností, především zastává funkci předsedy dozorčí rady ve společnosti Severočeské doly a.s.