ČSOB Factoring nově povede Barbara Řimánková

Barbara Řimánková nově přebírá řízení ČSOB Factoring. Od 1. května 2020 vystřídá na pozici generálního ředitele Tomáše Morávka, který po 28 letech odchází z vedení společnosti. Barbara Řimánková přechází z pozice ředitelky pobočky pro korporátní klientelu Ostrava a přináší zkušenosti z financování korporátních společností včetně expertních a konzultačních služeb v oblasti strategického plánování.

Barbara Řimanková ČSOB

Barbaře Řimánkové přeji hodně úspěchů v nové roli a zároveň jí děkuji za dosavadní práci v korporátním bankovnictví ČSOB,“ říká Petr Knapp, vrchní ředitel a člen představenstva ČSOB.

Tomáš Morávek působil na pozici generálního ředitele ČSOB Factoring nepřetržitě od roku 1992. Svůj profesní život zasvětil rozvoji celého trhu factoringu v České republice. Zastával funkci předsedy Asociace factoringových společností České republiky a místopředsedy České leasingové a finanční asociace. Na téma factoring publikoval celou řadu statí v odborném tisku.

„Tomáš Morávek patří mezi největší odborníky na problematiku factoringu a nejdéle působící vrcholové manažery ve skupině ČSOB. Chtěl bych mu tímto poděkovat za jeho vytrvalost, úsilí, pracovní nasazení a jeho velký přínos pro celou skupinu ČSOB. Bylo to velmi úspěšných 28 let v čele ČSOB Factoring,“ doplňuje Petr Knapp.

Barbara Řimánková absolvovala pražskou VŠE, obor zahraniční obchod. Pracovala ve vídeňské centrále rakouské společnosti OMV, následně v Citibank v Ostravě, kde se začala specializovat na korporátní bankovnictví. Od roku 2008 působila jako ředitelka ostravské pobočky ČSOB pro korporátní klientelu.

ČSOB Factoring je členem skupiny ČSOB a přední poskytovatel faktoringových služeb v ČR. Tržní podíl přesahuje 20 %. V roce 2018 přesáhla celková hodnota profinancovaných pohledávek částku 40 mld. Kč.