BILLA slaví 30. výročí od svého vstupu na český trh a o další dekády vstupuje s novým generálním ředitelem, jímž se stal Dariusz Tomasz Bator

V rámci oslav 30. výročí společnosti dochází k významné změně na pozici generálního ředitele. Novým generálním ředitelem společnosti BILLA ČR se od 1. září 2021 stává Dariusz Tomasz Bator, který doposud vedl BILLA Slovenská republika.

Dariusz Bator, BILLA

Dlouholetý generální ředitel Jaroslaw Szczypka, který vedl společnost BILLA CZ od roku 1993, se přesouvá do REWE Group ve Vídni. Se změnou ve vedení společnost BILLA ČR startuje novou dekádu s ještě vyššími ambicemi a plány do budoucna. „BILLA zůstává i do další dekády moderním supermarketem se zaměřením na zdravý životní styl s širokou nabídkou kvalitních a čerstvých potravin převáženě od tuzemských dodavatelů a 100% servisem pro zákazníka,“ říká Dariusz Tomasz Bator, generální ředitel BILLA ČR.

Prvním významným krokem, který Dariusz Tomasz Bator oznámil je, že BILLA v roce 2022 vstoupí na trh potravin online. Nabídne zákazníkovi prvotřídní službu s výběrem z až 15 000 artiklů a možností doručení přímo domů nebo vyzvednutím v široké síti více než 240 prodejen BILLA.

Vstupem na online trh reagujeme přirozeně na požadavky českých zákazníků. Chceme jim umožnit rychlý a bezpečný nákup z pohodlí jejich domovů. Službu nicméně zavedeme až v roce 2022, abychom online shop připravili co nejprecizněji. Rychlá a polovičatá řešení BILLA nenabízí. Naším cílem je stát se do budoucna jedničkou na trhu potravin online,“ říká Dariusz Tomasz Bator.

Dariusz Tomasz Bator pochází z Polska, kde vystudoval zemědělskou a ekonomickou univerzitu. Na svoji pozici se vypracoval během 11leté kariéry, kterou začínal jako vedoucí prodejny. Dva roky působil v Rusku ve společnosti X5 Retail Group na pozicích regionálního a následně i generálního ředitele. Dvanáct let působil ve společnosti Tesco Polsko, kde byl jako výkonný ředitel odpovědný za rozvoj, sortimentní a cenovou politiku 290 supermarketů. V roce 2014 se stal generálním ředitelem Billa Slovenská republika, kde síť supermarketů BILLA úspěšně řídil až do března tohoto roku. Od 1. 9. 2021 oficiálně přebral vedení BILLA Česká republika a stal se generálním ředitelem společnosti.