Apify má nového COO: Do této pozice povýšil Ondřej Urban

Český startup Apify má nového provozního ředitele. Současný CEO Apify, Jan Čurn si do management tandemu vybral jednoho z dlouholetých zaměstnanců Apify. Pozici COO od července zastává Ondřej Urban, který si v Apify od svého nástupu vyzkoušel již několik pozic, naposledy Head of Growth. Ondřejova hlavní zodpovědnost v jeho nové roli je pomoci řídit mladou firmu a projekty, které jdou napříč agendami jednotlivých týmů.

Ondřej Urban, Apify

Nově vybraný COO bude primárně dohlížet na každodenní provoz společnosti a zajišťovat plnění jejích strategických cílů a dlouhodobé vize, ladit chod společnosti a přicházet s nápady, jak zlepšovat fungování startupu. Do jeho zodpovědností patří i zástup současného CEO, takže má v agendě i udržování vztahů s investory, nebo externí právní agendu a spolutvorbu jedinečné firemní kultury.

Dlouho jsme se s management týmem bavili, zda COO potřebujeme. Máme velmi kompetentní šéfy jednotlivých oblastí, ale i tak se nám hodí jeden člověk, který Apify zná a dokáže si vzít plnou zodpovědnost za projekty, které jdou napříč agendami jednotlivých týmů. Ondra si nejen u nás prošel různými pozicemi, firmu zná napříč a jeho zápal je vidět i v hmatatelných výsledcích. Má moji plnou důvěru, že svoji roli zvládne. Věřím, že i díky němu bude Apify optimálně fungovat dovnitř i ven, a tím se nám povede i nadále růst minimálně stejným tempem jako doposud,“ komentuje Jan Čurn, CEO a jeden ze zakladatelů technologického startupu Apify a dodává: “Jak Ondru znám, je více než pravděpodobné, že se nevzdá ani svých velkých koníčků - růstu, vývoji a produktu -, takže čekám, že si v agendě nechá čas, kdy se bude dál podílet i na těchto oblastech.

Ondra Urban je vystudovaný právník, který se vlastně náhodou zamiloval do programování, když hledal novou kariérní příležitost. Do Apify přišel ze společnosti Unicorn v roce 2018. Nastoupil jako full-stack vývojář, ale brzy se přes roli team leada dostal k vedení několika vývojářských týmů. Posledního půl roku byl jako Head of Growth zodpovědný za rozvojové projekty Apify.

Ve startupu je vždy spousta důležité práce, která přesahuje hranice jednotlivých týmů. Jenže když firma rychle roste, a každý je zavalený vlastními úkoly, není jednoduché zastavit se a udělat si čas na strategické projekty. Protože jsem si v Apify prošel vývojem, produktovým řízením, právničinou a dalšími rolemi, dostal jsem se do unikátní pozice. S každým jsem mohl mluvit jeho jazykem, všude přiložit ruku k dílu a rozpohybovat klíčové mezi-týmové projekty. V roli provozního ředitele mám za úkol přesně tohle. Pomáhat našim týmům, aby společně byly úspěšnější,” popisuje svoji novou roli Ondra Urban.