ACTUM Digital pokračuje v posilování týmu, novým ředitelem HR je Štěpán Lukeš

Česká technologická agentura ACTUM Digital pokračuje v rozsáhlé transformaci spojené s náborem významných profesionálů v oboru. Vedle rozšiřování týmu o seniorní IT experty získala i novou HR posilu do čela personálního týmu – Štěpána Lukeše. Ten zde zúročí předchozí bohaté zkušenosti z nadnárodních firem, naposledy působil deset let ve společnosti IBM. ACTUM Digital tak potvrzuje, že cílí i na historicky nejvyšší tržby a tempo růstu hodlá nadále zvyšovat. O tom svědčí i nově získaná Cena za největší potenciál.

Štěpán Lukeš, ACTUM Digital

Štěpán Lukeš nastupuje na pozici HR ředitele české technologické agentury ACTUM Digital, která v rámci Ocenění českých lídrů čerstvě získala Cenu za největší potenciál v Česku. O prvenství rozhodl garant soutěže společnost CRIF – Czech Credit Bureau společně s porotou projektu. Vybráno bylo z celkových 1527 společností.

Máme-li přinášet našim klientům strategickou výhodu v digitální oblasti, potřebujeme získávat, udržet a rozvíjet fantastické zaměstnance. Od Štěpána očekávám, že v této oblasti dosáhneme dokonalosti anebo přinejmenším stavu, který se tomu velmi blíží,“ říká Tomáš Vondráček, CEO společnosti ACTUM Digital, který oceňuje i Lukešovy zkušenosti z recruitmentu pro největší technologické giganty.

Věřím, že obchodní model ACTUM Digital může být úspěšný kdekoliv na světě, chci se proto podílet na tom, aby ho připravovali a realizovali profesionálové ve svém oboru. Cílem je nejen spokojenost klientů, ale i lidí ve firmě, kteří pro ně pracují,“ popisuje cíle ve své nové funkci Štěpán Lukeš. Jeho oddělení bude najímat profesionály se specializací na technologické platformy od firem, jako jsou Microsoft, Google, SAP, Kentico, Sitecore, AWS nebo i nově salesforce.com, což agentuře umožní efektivně pracovat na stále větších klientských projektech po celém světě. Už dnes v portfoliu firmy převažují zakázky z Evropy a USA.

Štěpán Lukeš vystudoval obor historie na Univerzitě Karlově v Praze. Zkušenosti získané v humanitním prostředí přenesl do prostředí technologických firem. Od roku 2007 začal působit na pozici HR Business partnera ve společnosti Hewlett-Packard, kde se podílel na personálním poradenství, zodpovídal za přípravu a realizaci akvizičních a HR outsourcingových projektů a podílel se na interní komunikaci.

V letech 2011 a 2012 působil Štěpán Lukeš v HR týmu České pojišťovny v roli HR Managera. Od roku 2012 deset let vedl jako člen vedení společnosti IBM tým HR specialistů. Pod jeho vedením se odvíjely procesy související s HR jak v rámci ČR, i centrály IBM CEE. Zkušenosti s budováním kvalitního personálního zázemí renomovaných společností chce Štěpán Lukeš využít i v agentuře ACTUM Digital.