Odborná konference Power BI Day proběhne on-line

Třetí ročník odborné konference Power BI Day se Počítačová škola GOPAS rozhodla uspořádat letos v on-line podobě. Proběhne v úterý 9. června a nabídne přednášky šesti špičkových expertů na různé oblasti Power BI.

Power BI Day 2020 online

Power BI se stává fenoménem na poli reportingových nástrojů – poskytuje firmám ucelený informační servis, který pomůže účelně využívat jejich data jako relevantní podklad pro rozhodování a vytvářet interaktivní real time reporty. Tato technologie se dá prakticky aplikovat v různých kontextech. Letošní Power BI Day tak nabídne témata jako BI a IoT, Power BI a Power Platform a představí praktické tipy pro Power query.

„Vzhledem k okolnostem byla konference Power BI Day původně zrušena, ale nechtěli jsme její účastníky zklamat, a proto jsme se rozhodli jí realizovat později a v on-line formátu,“ říká Jan Dvořák, výkonný ředitel Počítačové školy GOPAS. „On-line podobu konference jsme již vyzkoušeli na začátku května, kdy jsme uspořádali naši největší odbornou IT konferenci, TechEd Online. Tento formát se nám osvědčil, takže i účastníci Power BI Day budou moci nejen shlédnout přednášky, ale také klást své dotazy a diskutovat o tématu s ostatními.“

Odborná konference Power BI Day bude streamovaná v online aplikaci s oboustranným chatem. Proběhne v úterý 9. června a přístup do aplikace obdrží všichni registrovaní účastníci den před jejím zahájením; následně mohou záznam přednášek shlédnout ještě po dobu 7 dní. Podrobné informace o konferenci a jejím programu jsou k dispozici na stránkách konference powerbiday.cz.