Historický Tábor zahltily technologické inovace

Jak ve skutečnosti vypadá pětikilogramová mince ve zlatě nebo futuristická kovárna? A s čím vůbec může lidstvu pomoci nová technologie zvaná nitridace? Odpovědi na tyto otázky přijel do Tábora veřejnosti představit další ročník putovní vzdělávací fotovýstavy Czech Industry Photo. Ta prostřednictvím velkoformátových obrazů odhaluje, co jedinečného vzniká ve firmách na území Čech, Moravy a Slezska z pohledu výzkumu, vývoje i kreativní produkce.

Tabor Czech Industry Photo 2024

Fyzicky na náměstí T.G. Masaryka, ale rovněž v online podobě, se mohou všichni příznivci inovací a umělecké fotografie seznámit s úspěchy českého průmyslu doma i ve světě. Skrytá zákoutí včetně zajímavých poznatků, které česká média sdílejí z industriálního prostředí pouze výjimečně, budou pro návštěvníky přístupná až do 25. dubna u Vyšší odborné školy.

Czech Industry Photo je realizováno bez státních a evropských dotací za podpory nadšenců, spolupracujících subjektů, asociací a partnerů, kteří v kreativní průmyslové osvětě spatřují důležitost a smysl. Tato edukativní putovní přehlídka, jež vznikla na podporu průmyslové osvěty a zaměstnanosti, bude k vidění až do června letošního roku v deseti městech Čech a Moravy. Přesné termíny včetně umístění lze nalézt na webových stránkách této fotovýstavy. Jejím pořadatelem je v rámci společenské odpovědnosti PROMOLIGA® – komunikační agentura.

Tabor Czech Industry Photo 2024

autor fotografií: Václav Kropáček, ČTK

CZECH INDUSTRY PHOTO

Czech Industry Photo je putovní osvětová výstava, která odhaluje potenciál a skryté krásy českého průmyslu v rámci rozmanitých odvětví. Tato fotovýstava je unikátním projektem, který prostřednictvím vizuální komunikace prezentuje inovace, úspěšné realizace českých firem a perspektivu zaměstnání v průmyslu. Zároveň zprostředkovává pohled na pracovní postupy, obory a profese ve výzkumu, vývoji, výrobě, v průmyslovém designu či transferu energií.