Česká IT firma Safetica Technologies nově vstupuje na trhy Severní Ameriky a Japonska

Brno, 5. září 2011- Společnost Safetica Technologies vstupuje od září 2011 na trhy USA, Kanady a Japonska s novým inovativním softwarem v oblasti bezpečnostních systémů Safetica Endpoint Security. Safetica je jediným řešením na světovém trhu s bezpečnostním softwarem, které komplexně chrání firmu proti všem hlavním rizikům činnosti zaměstnanců. Do dvou let zde firma plánuje obrat ve výši 6 mil. eur.

Společnost Safetica Technologies uvedla nový bezpečnostní software Safetica Endpoint Security na trh začátkem srpna t. r. V současné době software distribuují partneři v 45 státech světa, např. v zemích Střední a Jižní Ameriky, Evropské Unie, Asie, severní Afriky atd. Smlouva o distribuci do Severní Ameriky je výsledkem jarních jednání zástupců firmy v Silicon Valley.

Distribuční aktivity v Severní Americe si na starost vzala společnost DSolution, která v devadesátých letech pomohla k úspěchu v zámoří např. společnosti ESET.

Software Safetica Endpoint Security přináší do portfolia distributorů zcela novou myšlenku, a to pohled na vnitřní IT bezpečnost jako bezpečnost zaměřenou na zaměstnance a hrozby skryté uvnitř firmy. Distributoři tak synergicky doplní stávající nabídku dalších bezpečnostních produktů. Mohou tak svým současným i novým klientům nabídnout zcela nový a unikátní produkt, řešící palčivé problémy se zaměstnanci,“ říká Jakub Mahdal, ředitel společnosti Safetica Technologies.

Do konce roku 2011 chce firma vstoupit na vyspělé IT trhy Francie, Španělska, Irska, zemí Beneluxu a Velké Británie. V České Republice je firma sama distributorem, využívá přitom širokou síť Safetica Partnerů.

Software Safetica Endpoint Security vyvíjí firma Safetica Technologies v souladu se zákony ČR a dalších zemí. Spolu se softwarem získá zákazník i podrobné návody, jak při využití softwaru dosáhnout shody se zákony i rozšířenými bezpečnostními normami (ISO 27001, HIPAA, PCI DSS a dalšími).

Software Safetica Endpoint Security byl vyvíjen na základě zpětné vazby od partnerů a zákazníků na dřívější verze a byly v něm nasazeny funkce, které firmy samy požadovaly,“ říká Pavel Krátký, technologický ředitel společnosti Safetica Technologies.

Ilustrační video je ke zhlédnutí na adrese: http://videos.safetica.com/predstaveni/

Safetica Endpoint Security

Unikátnost bezpečnostního softwaru Safetica Endpoint Security tvoří zdvojení ochrany – Safetica chrání před únikem dat a dohlíží na pracovní činnost zaměstnanců. Odhaluje tak rizikové chování zaměstnanců dlouho před tím, než mohou firmu ohrozit. Pokud se problém objeví, software zabrání nejhoršímu – vynesení citlivých informací z firmy či poškození zájmů společnosti. Firma zároveň získá cenné důkazní materiály pro případný spor s problémovými zaměstnanci.

Manažerům Safetica nabízí neustálý přehled o dění ve společnosti a kdo s jakými daty pracuje. Nezatěžuje je však zbytečnými detaily, zasílá pravidelné souhrny výsledků a v případě nebezpečí je ihned varuje. Manažer si sám může vybrat, na co bude upozorněn a detaily může zkoumat až v okamžiku reálného podezření.

Safetica Technologies s.r.o.

Společnost je průkopníkem na trhu vnitřní firemní bezpečnosti – ochrany proti selhání vlastních zaměstnanců. Vlajkovou lodí firmy je bezpečnostní software Safetica Endpoint Security, první software na světě pro komplexní ochranu společností před chybami a špatnými úmysly zaměstnanců. Mezi partnery Safetica Technologies se řadí distributoři globálních antivirových výrobců, společnost Microsoft či univerzity, se kterými spolupracuje při vývoji, například Vysoké učení technické v Brně a Masarykova Univerzita. Produkt Safetica Endpoint Security je distribuován do více než 48 zemí na pěti kontinentech. V lednu 2011 firma otevřela novou pobočku v srdci technologického světa, americkém Sillicon Valley. Společnost Safetica Technologies spolupracuje s Jihomoravským inovačním centrem, ve kterém se úspěšně inkubovala ve svých začátcích.

Kontakt pro média:

Josef Halíček, marketing manager společnosti Safetica Technologies

tel.: +420 +420 725 050 441, e-mail: josef.halicek@safetica.com

Denisa Ranochová, mediální zástupce

tel.: +420 608 445 255, e-mail: denisa@ranochova.cz