Zvládáte svůj čas?

Manažerka Mary měla o své práci jinou představu. Chtěla se věnovat řízení projektů a lidí, ale místo toho hlídá a řeší jednu krizi za druhou. Jako manažer se jistě někdy ocitnete v situaci, kdy věci nejdou tak, jak jste si je naplánovali. Ale přesto existují úspěšní manažeři, kteří nejen všechno zvládají, ale najdou si ještě čas na dovolenou, výlety a golf. Je to proto, že zjistili, jak řídit svůj čas. Například Tom Gexas, zakladatel Gexas Management Systems a autor knih o managementu, zjednodušil principy řízení času do šesti D. V překladu: nedělej to, odlož to, usměrni to, deleguj to, udělej to nedokonale a udělej to.

Ačkoli souběžné plnění několika úkolů je vnímáno jako způsob, jak produktivně provádět početné úkoly, ve skutečnosti zabrání věcem, aby byly dokončeny. Laura M. Stack, prezidentka The Productivity Pro, nabízí následující tipy, jak lépe řídit svůj čas:
- Dávkování - určitého množství e-mailů na den.
- Stanovení priorit – když dokončujete detaily zprávy na poradu, která má být za 30 minut, nenechte se vyrušovat otázkami nežádaného návštěvníka.
- Kontrola sebe-vyrušování – na něčem pracujete a najednou si vzpomenete, že byste měli někomu zavolat a něco mu sdělit. Než byste přerušili práci a šli to udělat, napište si poznámku a udělejte to, až dokončíte práci.

-ba-

Zdroj: Monster.com - přední světový pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje Monster.com