Žijte na maximum: Stačí vám k tomu jen 10 minut denně

Myslíte si, že přidání pouhých 10 minut do vašeho každodenního denního programu nemůže vést ke znatelně lepšímu životu? Může.

Ilustrační snímek

Podívejme se, co stačí začít dělat, aby se váš život náhle prudce změnil k lepšímu.

Studená sprcha

  • Studenou sprchou získáte celkem dost výhod:
  • Zvýšená bdělost
  • Posílená imunita
  • Úleva od stresu a deprese
  • Rychlejší zotavení svalů
  • Usnadnění hubnutí

Pokud na studenou sprchu nejste zvyklí, může to být tak trochu strašák. Článek na webu addicted2success.com doporučuje, abychom si v takovém případě vždy na konci naší obvyklé teplé sprchy na chvíli pustili studenou vodu a vydrželi tam aspoň jednu minutu. Po chvíli si vypěstujete otužilost a studená sprcha už pro vás nebude tak náročná.

Studená sprcha nám také pomáhá vybudovat si vůli. Pokud se tedy chcete zbavit slabé sebekontroly, pouštějte si studenou vodu. Jistě, nikdo to nemá rád, ale posílí vás to.

Rozjímání

Začínejte svůj den meditací. Stačí jen pět minut. Vyčistěte svou mysl od myšlenek a na chvíli rozjímejte o nadcházejícím dni. Je dobré se tu a tam zastavit a zhluboka se nadechnout – a pro váš život tento zvyk může znamenat mnoho dobrého.

Udržujte si dva druhy deníků

Sledujte své cíle, veďte si o nich deník. Pravidelně si kontrolujte, zda se k nim stále blížíte. Nejlépe každý den. Tímto způsobem sledujete svůj pokrok a máte jistotu, že neustále směřujete tím správným směrem.

Co vám dále může pomoci, je deník vděčnosti. V tom si jen každý večer krátce zapište tři věci, za které jste se během dne cítili vděčni. Důvodem pro takový deník je to, že si díky němu uvědomíte, že žádný den není tak hrozně špatný, jak jste si možná původně mysleli. Naučíte se vždy najít na tom, co zažíváte, něco pozitivního.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success