Zbavte se svých osobních limitů

Identifikujte všechny postoje, které jsou pro vás samotné nebezpečné a které vás omezují. Jinak ustrnete na stejném místě a budete nešťastní. Nic neměnit se možná zdá být snazší, ale nic se nevyrovná tomu, když se snažíte dostat kupředu – a nakonec uspějete.

 

Ilustrační snímek

1. Nečekejte nic od ostatních ani od života

Samozřejmě s ostatními spolupracujte. Pomáhejte jim a přijímejte jejich pomoc. Vždy však mějte na paměti, že hnací silou vlastního života jste jen vy sami. Každého svého spojence i každou příležitost, jste si vytvořili právě vy určitým svým krokem v minulosti. I tak však buďte vděční za jakoukoli pomoc.

2. Uvědomte si, že vaše pocity jsou založeny na minulých zkušenostech

Emoce máme spojeny s myšlenkami, které se týkají určitých událostí, které jsme prožili. Formují nás tak naše vlastní negativní zkušenosti, které však již nemusejí být relevantní. Dost možná jsme se změnili, a tak reagovat stejným způsobem už nedává smysl. To, co nás kdysi trápilo, už tu třeba vůbec není. Porazte své obavy a pochyby novým, pozitivním postojem. Osvoboďte se od minulých neúspěchů a bolesti, která už přešla, nabádá nás článek na webu addicted2success.com.

3. Neočekávejte, že se ostatní budou chovat podle svých rolí

Příliš často jsme přesvědčeni, že lidé dodržují hodnoty, které by ve své roli dodržovat měli. Rodina nás ne vždy miluje a naši kolegové nás ne vždy podporují. V ideálním světě by to tak bylo, realita je však prostě často odlišná. Vypořádejte se s realitou takovou, jaká je. Lidé jsou vždy sami sebou a jednají bez ohledu na to, jakou roli v našem životě hrají.

4. Nevzdávejte práci sami na sobě

Pokud víte, že máte ještě spoustu práce, nemělo by vás to odrazovat od toho, se do té práce pustit. Čas uplyne bez ohledu na to, zda se budete snažit o zlepšení sebe sama nebo ne. Osobní růst může být náročný, ale je to pořád mnohem lepší volba, než uvíznout na místě a připravit se tak o všechny budoucí možnosti, které byste mohli mít.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success