Zbavte se strachu, který vám brání uspět

Když se zbavíte obav a strachů, může to váš osobní i profesionální život opravdu proměnit. Jaký krok je třeba udělat jako první? A jak pokračovat bez obav i dál, jak zabránit návratu strachu?

Ilustrační snímek

Ať už vás zneklidňuje a děsí mluvení na veřejnosti, rozjezd nového podnikání nebo cokoli jiného, své obavy můžete porazit pomocí tipů, které pro nás připravil web addicted2success.com. Své obavy musíte nejprve přijmout, identifikovat ty největší, vytvořit si vlastní podpůrný systém a pak strach konečně porazit tím, že na tom začnete pracovat.

1. Své obavy si zapište

Při sepisování si uvědomíte, co je vlastně jádro vašich obav. Proto to udělejte, dostaňte své obavy na světlo. Buďte přitom velmi specifičtí.

2. Pojmenujte nejhorší obavu

Seřaďte své obavy od nejhorší až po tu nejmenší. Zkuste hodnotit podle toho, nakolik ten který strach narušuje váš každodenní život. Pokud jsou některé vaše obavy vzájemně propojeny a lze je sloučit do jedné širší kategorie, udělejte to.

3. Dejte se dohromady

Nejde jen o to, začít si věřit. Vytvořte si podpůrný systém, který podpoří vaši sebedůvěru. Může to být několik pozitivních a povzbuzujících tvrzení, které si každé ráno zopakujete.

4. Začněte něco dělat

Vyřešit ten největší strach může být na začátek příliš obtížné. Začněte proto tím, že nejprve vyřešíte svůj pátý nebo třetí největší strach. Získejte sebedůvěru tím, že začnete s menšími, snadnějšími cíli. Vybudujete si tak odvahu a brzy budete připraveni utkat se i s tím největším strachem.

5. Buďte konzistentní

Nastavte si pravidelné termíny pro řešení svých obav. Buďte co nejvíce konzistentní a nevzdávejte to.

6. Soustřeďte se na pozitivní zpětnou vazbu

Porazit strach může být zpočátku těžké. Vždy si vzpomeňte na to, jak jste na svém strachu pracovali a uvidíte, že jste jej nakonec přece jen aspoň trochu překonali.

7. Vytrvejte

Strach nezmizí zničehonic, mávnutím kouzelného proutku. Nenechte se však odradit, postupně se to podaří. Tento systém využijte, kdykoli máte nějaký velký strach.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success