Zaplatíme vám, když zůstanete zdraví

Americké firmy se stále více obávají rostoucích zdravotních nákladů na zaměstnance, a tak přistupují k novým metodám – začínají zaměstnancům platit za to, že si osvojí zdravější životní styl. Studie konzultační společnosti Watson Wyatt a neziskové organizace National Business Group on Health, které se zúčastnilo 285 zaměstnavatelů, odhalila, že nejlépe kontrolovat zdravotní náklady a zvyšovat produktivitu dokážou firmy nabízející široké spektrum programů pro řízení zdraví.

Téměř polovina oslovených firem nabízí svým zaměstnancům finanční odměny za zlepšení zdraví, nebo je plánuje zavést příští rok. V roce 2009 by je mělo nabízet sedm firem z deseti. Firmy s efektivními zdravotními programy pak vykazují vyšší produktivitu. Dosahují o dvacet procent vyššího příjmu na zaměstnance a mají o 16 procent vyšší tržní hodnotu.

Studie dále ukázala, že přibývá firem, které plánují propojení zdraví zaměstnanců s firemními cíli. Mezi nejčastější překážky efektivního řízení zdraví a produktivity patří nedostatek dat a organizační struktura.

-kk-
Zdroj: Management Issues - britský portál s novinkami, analýzami a názory z oblasti managementu
Zobrazit přehled článků ze zdroje Management Issues