Začněte svůj pracovní den efektivněji

Jednou z věcí, kterou se liší výborní obchodníci od průměrných, je efektivní využívání první pracovní půl hodiny, kterou jiní prosurfují na internetu, stráví popíjením ranní kávy, nebo proklábosí s kolegy. 

Je tedy dobré vědět, čím se budete v této době zabývat. Pro obchodníky zní doporučení začít den alespoň třemi prodejními telefonáty.

Pokud jste v kanceláři brzy, může se stát, že vaše hovory půjdou rovnou na záznamník. To je dobrý způsob, jak ukázat ostatním, že berete věci vážně a pro ty, kteří mají velký počet klientů, je tu výhodná skutečnost, že neuvíznou v dlouhé konverzaci a přesto mají „bod“.

Nejen, že začnete svůj den produktivněji, také se „zahřejete“ na další telefonáty, které budou během dne následovat. Tak překonáte běžný problém – neochotu odhodlat se k prvnímu telefonátu. Řada studií ukazuje, že lidé tak promarní průměrně15 minut denně.

Další výhodou tohoto plánu je, že jej můžete aplikovat i po přestávce na oběd. Koncem pracovního dne byste tedy měli identifikovat tři klienty, které budete druhý den ráno kontaktovat a tři, kterým zavoláte hned po polední pauze.

-av-
Zdroj: Incentive Magazine - magazín zabývající se zaměstnaneckými výhodami a motivací.
Zobrazit přehled článků ze zdroje Incentive Magazine