Začít se dá i doma

7 milionářů, kteří začínali podnikat doma. V současné době mají čistý prodej v milionech a jsou mladší 40 let. Pokud jste podceňovali domácí podnikatele – je čas nechat si otevřít oči.

Marissa Shipman, 31

Společnost: Shipman Associates
Lokalita: San Francisco
Obrat 2004: 2 mil. dolarů
Popis: Výrobce kosmetické řady TheBalm

Tato žena nevěděla nic o kosmetice, když začala vytvářet svoji vlastní pomádu na rty ve vlastní kuchyni. Pak se setkala se ženou, která pracovala v kosmetickém průmyslu, která byla z jejího podnikání velice nadšená, což paní Shipmanovou doslova nastartovalo a v r.2001 byly její produkty na pultech.

Přestože nikoho v odvětví neznala, dostala své produkty do povědomí. Říká, že jí práce z domova vyhovuje – stále tak funguje. Ovšem její domov se několikrát měnil, dle potřeb jejího podnikání. Dokonce zapojila do podnikání svou rodinu, která je po celé zemi. Velmi povzbuzuje ostatní, aby pokud mají nějaký nápad, na svém produktu začali pracovat.

Joe Bushey, 30

Společnost: POS World Inc.
Lokalita: Atlanta
Tržby 2004: 10.8 mil. dolarů
Popis: POS – on-line - maloobchod

Joe je bývalý IT manažer. Vždy ho zajímal obor POS (Point of Sale). Jednou si při pročítání katalogu zboží POS uvědomil, že pro tento druh zboží vlastně není možnost on-line nákupu a začal budovat vizi, vytvoření on-line katalogu s dobrými cenami koncovým uživatelům.

V r. 99 když začínal jeho POS World, byl téměř bez prostředků a stále zaměstnán na plný úvazek. Na rozjezd prý nepotřeboval téměř žádné prostředky, zaměřil se na budovaní dodavatelských vztahů a zdokonalování webových stránek. Jeho bratr mu vypomáhal s údržbou stránek. V r. 2000 měl své první zaměstnance.

Většina zákazníků prý obchoduje přes POSWorld.com, ale také mohou přijít osobně, nebo volat. Mezi jejich zákazníky patří mnoho velkých firem a společnost rychle roste. Například partner Microsoft bude přes Joeovu firmu prodávat software pro maloobchod.

-av-

Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com