Za termálními lázněmi do Maďarska

Maďarské termální lázně patří mezi nejoblíbenější místa dovolených. V poslední době hodně zapracovaly na zkvalitňování wellness služeb, takže k relaxaci lákají ještě více. Služby zde jsou nejen kvalitní, ale i cenově dostupné.

Více než třicet termálních pramenů najdeme přímo v Budapešti. Jeskyně pod Budišínskými vrchy napájejí dvanáct relaxačních a léčebných komplexů. Jedno z nejhezčích lázeňských míst představují Gellértovy termální lázně s perličkovými koupelemi, inhalacemi a výhledem na řeku Dunaj.

Šest kilometrů od severního pobřeží Balatonu se nachází nejstarší lázeňské městečko Hevíz, které je rozprostřeno kolem termálního jezera. Teplá voda zde je i v zimě a je vhodná pro léčení kloubových onemocnění, revmatických potíží, nemocí pohybového ústrojí a páteře nebo gynekologických potíží.

Další lázeňské středisko s hotely, restauracemi a bary je u městečka Dombovár. Jsou zde dva kryté bazény s léčivou vodou horkou vodou. Voda působí ozdravně na žaludek, pohybové ústrojí i gynekologické potíže. Místo je navíc vhodné pro pěší túry, vyjížďky na kole nebo na koni, rybaření a také pití dobrého vína.

Bývalé královské sídlo Visegrád nakonec nabízí středisko s termálním koupalištěm, které se soustředí na speciální léčebné terapie.

-kk-

Zdroj: RELAXUJ - portál o relaxaci, odpočinku, volnočasových aktivitách, zdraví
Zobrazit přehled článků ze zdroje RELAXUJ