Wellness aneb relaxace moderního manažera

Současná uspěchaná doba a vysoké pracovní nasazení zvyšují zájem o jiné druhy odpočinku a dovolených než v minulosti. Stále oblíbenější jsou například prodloužené víkendy v hotelích nabízejících tzv. wellness a spa programy. Boom tyto služby v posledních letech zaznamenaly například v Rakousku nebo Maďarsku.

Wellness přitom není žádná novinka. Je to pojem, který vznikl v USA již před třiceti lety. Zdůrazňuje, že spokojený život si žádá mentální, psychickou a fyzickou harmonii. Pojem spa pochází z názvu známých belgických lázní. Obě tyto možnosti rekreace nabízejí řadu možností, ať už jde o bazény, sauny, masáže či nejrůznější zkrášlovací procedury.

Wellness hotely vyhledávají jako vhodnou relaxaci zejména pracovně vytížení lidé. Hotel Balance Resort v rakouských horských lázních Stegersbach například navštěvují převážně manažeři a manažerky okolo čtyřicítky. Většinou přijíždějí jen na víkendy, ale pravidelně se vracejí. Výhodou tohoto hotelu je i největší golfový areál ve střední Evropě.

Hotel Balance Resort je příkladem tzv. designového hotelu s osobitou architekturou a důrazem na špičkové vnitřní vybavení. Je postaven na horském hřebeni a všechny pokoje i společné prostory jsou orientovány tak, aby z nich byl dobrý výhled na okolní krajinu. Návštěvník by měl mít pocit neustálého kontaktu s přírodou. Mezi další oblíbené aktivity u těchto hotelů patří cyklistika.

-kk-

Zdroj: Etrend.sk - Informace o trendech v marketingu a řízení podniku.
Zobrazit přehled článků ze zdroje Etrend.sk