Vyzrajte na služební cesty

Služební cesty může někdo brát za zajímavé zpestření stereotypu v kanceláři. Pro toho, kdo je absolvuje i několikrát týdně, se však mohou stát noční můrou. Nebude tomu tak, pokud si cestu správně naplánujete a neponecháte nic náhodě.

Služební cestu a vše s ní související si předem naplánujte, nespoléhejte na to, že vše vytelefonujete na poslední chvíli. Pokud jedete do vzdálenějšího místa, vyplatí se vyjet k večeru den předem než časně ráno. Vyhnete se tak časnému vstávání i možným zácpám na silnici, které by vám mohly způsobit zpoždění.

Například zrušení schůzky ze strany partnera se nevyhnete. I na tento případ byste měli být připraveni. Vozte s sebou notebook nebo databázi kontaktů v jakékoliv podobě, abyste si operativně mohli najít náhradu. Pokud se vám to nepodaří, můžete alespoň v rámci možností věnovat jiné práci.

Cesty křížem krážem po republice mohou přinést i nepříjemné situace. Před nimi vás ochrání patřičná pojištění, nejen životní a úrazové, ale i na škody způsobené zaměstnavateli. To se vyplatí, pokud jezdíte služebním vozem nebo používáte firemní notebook.

Při cestách nezanedbávejte ani zdraví. Vyhněte se bagetám od benzínky a raději si vezte svačinu s sebou. Zdraví neprospívá ani sezení za volantem. Pokud tedy zjistíte, že má váš obchodní partner zálibu ve stejném sportu jako vy, můžete si společně zajít na squash nebo si zaběhat.

-hp-
Zdroj: MF DNES - český deník Mladá Fronta DNES
Zobrazit přehled článků ze zdroje MF DNES