Využijte sílu vděčnosti, abyste byli úspěšnější

Vyjádřete vděčnost častěji. Dobrá, ale jak se to vlastně dělá? Jak implementovat vděčnost do našich životů? Není to tak těžké a pokud to uděláte, změní to váš život.

Ilustrační snímek

Podívejme se, proč bychom nikdy neměli být tak moc zaneprázdnění, abychom neměli čas na vyjádření díků. Vděčnost je mocným pojmem a vyjádření vděčnosti je mocným nástrojem.

Abychom vyjádřili vděčnost, musíme začít tím, že budeme hledat to dobré a pozitivní v každé situaci. Budeme si tak mít vždy čeho vážit. Nemusí to být komplikované, naopak – mělo by to být velmi jednoduché. Říct někomu díky, nebo se alespoň cítit vděčně, to nám zabere jen pár vteřin, připomíná nám web addicted2success.com.

Každé ráno děkujme a buďme vděčni za naši rodinu nebo práci. Tím, že se záměrně budeme snažit být vděční, udržíme svůj náhled a perspektivu pod kontrolou. Vždy tak budeme vědět, proč děláme to, co děláme.

Být negativní je snadné

Někdy spadneme do negativního myšlení, to je zcela normální. Někdy věci prostě nejsou tak, jak bychom si přáli. V takových chvílích jsme skleslí a myslíme negativně. Neměli bychom však v tomto negativním nastavení mysli setrvávat. Ano, negativní myšlení je někdy důležité. Je však tak snadné to s ním přehnat. Snažte se proto přepnout na vděčnost, kdykoli můžete. Zbavte se přemíry negativního myšlení, nedovolte, aby trvalo příliš dlouho.

Líbí se vám být v blízkosti lidí, kteří jsou negativní? Mnohem lepší je být ve společnosti pozitivně naladěných lidí, že?

Využijte vděčnost ke svému prospěchu

  • Mějte deník vděčnosti. Stačí použít telefon nebo poznámkový blok, abyste si poznamenali vše dobré, co se vám během vašeho dne stalo. Ono se vždy něco pozitivního najde.
  • Pokuste se najít si něco pozitivního také na každé negativní věci, která vás postihne. Udělejte z hledání pozitiv svůj zvyk.
  • Aspoň jednou denně někomu složte kompliment. To vás opět bude směřovat k tomu, abyste hledali něco dobrého v každém, koho potkáte.
  • A pozor, finální zkouška: Během celého jednoho týdne nesmíte vyjádřit ani říct nic negativního. Zvládnete to?

 

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success