Vyřešte tyto 3 záležitosti a budete mít více času

Ilustrační snímek

Nezdravý životní styl a přidružené zdravotní problémy, vaše vlastní rozhodnutí a snaha být vždy pro všechny dostupný. To jsou podle webu addicted2success.com ty nejdůležitější oblasti, na kterých je třeba zapracovat, chcete-li zlepšit svůj time management a být efektivnější.

Vaše tělo je chrám, ne odpadkový koš

Své tělo nesmíte ignorovat. Aby fungovalo dobře a bezproblémově, je třeba pravidelně jíst zdravé jídlo, protože palivo pro své aktivity prostě potřebujete. Snažte se spát více než jen několik hodin denně, protože když odpočíváte krátkou dobu, vaše tělo nedosáhne žádoucí úrovně energie. A i když jste zaneprázdnění, věnujte čas každé neustupující bolesti nebo zranění. Může vám to v důsledku ušetřit spoustu času a utrpení.

Vaše vlastní rozhodnutí

Přestaňte být největším nepřítelem svého vlastního časového rozvrhu. Přestaňte ráno posunovat budík předtím, než skutečně vstanete. Možná také trávíte příliš mnoho času sledováním fotek a příspěvků od vašich přátel na sociálních sítích, proto se na ně nepřihlašujte tak často. V práci musíte nejprve udělat věci, které jsou skutečně důležité pro vás. Požadavky ostatních musejí počkat, vy máte přednost. Neignorujte ostatní, ale ani nezačínejte s prací pro ně dřív, než budete mít hotovou práci pro sebe.

Jste příliš dostupní – uděláte si čas vždy, když někdo chce

Ano, na nás všechny je vyvíjen neustálý tlak. Musíme být dostupní a přístupní téměř kdykoliv. Neděste se ale možných následků a zbavte se pocitu, že na každý e-mail musíte odpovědět do dvou hodin. Když ostatním dáte neomezený přístup k sobě, nebudete mít šanci být pánem svého vlastního času. Ostatní by měli dodržovat právě vaše pravidla. Když se během práce spustí proud kreativity, nesmí být neustále narušován telefonáty, e-maily a podobnými rušivými elementy. Když vás něco vyrušuje, produktivita jde dolů. Čas je koneckonců ten nejvzácnější zdroj, tak s ním tak nakládejte. Nechte například svého asistenta přijímat telefonáty s tím, že k vám přepojí jen ty skutečně neodkladné. Stanovte pevný rozvrh toho, kdy jste dostupní a kdy ne.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success