Vyhněte se lidem, kteří vám brání v úspěchu

Někteří lidé vám pomohou dosáhnout úspěchu, jiní vás však zbrzdí. Proto byste měli omezit čas věnovaný těm, kteří vás ve výsledku poškodí.

Abyste mohli uspět, je důležité obklopit se lidmi, kteří vám pomohou a nebudou váš růst nijak podkopávat, byť nevědomě. Potřebujete lidi, kteří vás podpoří, i když věci zrovna nepůjdou dobře.

Neztrácejte čas s lidmi, kteří jsou neustále naštvaní. Dávejte si pozor na následující typy lidí, které pravděpodobně znáte, ale neuvědomujete si, jak moc vám mohou znepříjemnit soukromý i pracovní život.

Ilustrační snímek

1. Remcalové

Stěžují si prostě pořád. Jejich život je mizerný, jejich práce je strašná. Když s nimi trávíte příliš mnoho času, osvojíte si stejně negativní způsob myšlení. Nestaňte se jedním z nich, omezte čas, který s nimi trávíte.

2. Pochybovači

Vyslechnou si vaše sny, ale vždy od nich uslyšíte, že to není dobrý nápad. Věří totiž, že uskutečnit velké myšlenky mohou pouze lidé s určitými výhodami – a neustále to poslouchat, může být docela odrazující a demotivující.

Měli byste kolem sebe raději mít lidi, kteří vás povzbuzují a dokáží vám zvednout náladu. Pochybovači to nikdy neudělají, upozorňuje web addicted2success.com.

3. Nárokovači

Cítí se, jako by na určité věci prostě automaticky měli nárok. Věří, že by neměli být nuceni pracovat, aby tyto věci měli. Předpokládají, že je to jejich rodina, přátelé nebo vláda, kteří jim něco dluží.

Můžete od nich slyšet, že stát prostě úspěch lidem neumožňuje, a proto nemá smysl se snažit. Ve skutečnosti však nemáme nárok vůbec na nic. Musíme pracovat a snažit se, ale tito lidé to nedokážou.

4. Lidé bez ambicí

Tito lidé nemají své sny. Jsou spokojeni s tím, co je, a dělají vše správně – jenže také poněkud mechanicky. Pokud chcete uskutečnit své sny, nemůžete se přizpůsobit průměru. Ano, můžete pracovat na plný úvazek, ale měli byste být schopni najít energii a odhodlání začít zároveň budovat něco dalšího, abyste postupně mohli začít uskutečňovat své sny.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success