Vše, co potřebujete vědět o thajské masáži

Thajská masáž se liší od klasické zejména v účinku. Zaměřuje se totiž na celé tělo. Pracuje s reflexními a akupresurními body, které mají vliv na celkové zdraví člověka. Důležitý je ale správný výběr masérky. Ta by měla mít certifikaci již z Thajska a několikaletou praxi. O thajských masážích hovořila pro server idnes.cz masérka Nanchaphon Bunsang "Anny" z masážního salonu Tawan.

Při výběru kvalitního masážního salonu byste se měli orientovat podle ceny masáží, ale také zahraniční klientely a kompletních služeb, které by měly zahrnovat konzultaci vhodné masáže, čaj před i po masáži apod. Připravte se na to, že thajská masáž může i bolet, pokud máte problémy například se zády či svaly.

Chystáte-li se na thajskou masáž preventivně, doporučuje se jednou za čtrnáct dní. U konkrétních zdravotních problémů je vhodnější masáž jednou až dvakrát týdně. Omezení pro účast na masáži jsou zcela minimální. Mohou ji absolvovat například i těhotné ženy. Výjimkou však jsou lidé s hojícími se zlomeninami, při zranění kůže nebo při onemocnění rakovinou.

-kk-

Zdroj: iDNES.cz - přední český zpravodajský portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje iDNES.cz