Více péče o zdraví

Nárůst počtu lidí ve vyšším věku nutí firmy, aby více investovaly do zdraví zaměstnanců. V České republice i dalších evropských zemích budou brzy tvořit většinu lidé nad 45 let. Firmy budou více záviset na kvalifikované, motivované a především zdravé pracovní síle. Je proto třeba již dnes chápat, že struktura sociálních systémů je závislá na pracovních schopnostech zaměstnanců.

Zdravotní péče o zaměstnance může mít celou řadu podob a nemusí být nutně drahá. Začít je možné u ergonomie pracoviště, klimatických a světelných poměrů. Na řadu přijdou i různé kurzy, masáže či cvičení u psacího stolu. Dobré výsledky přináší i spolupráce zaměstnavatelů s pojišťovnami, které začínají nabízet například programy zaměřené na zdravou výživu nebo fyzioterapii.

V lipském obchodním domě IKEA mají například zaměstnanci možnost navštěvovat strečinková cvičení. Pravidelně dochází na pracoviště i fyzioterapeutka, která zaměstnancům poskytuje masáže krku a horní části zad. Vždy jednou za čtvrt roku se pak koná takzvaný Týden zdraví, během něhož mohou zaměstnanci konzultovat své zdravotní problémy se sportovním lékařem. Na podzim se mohou zaměstnanci nechat bezplatně očkovat proti chřipce.

-kk-

Zdroj: JobPilot.cz - české stránky serveru JobPilot s nabídkami práce
Zobrazit přehled článků ze zdroje JobPilot.cz