Vaříte rádi? Zvažte založení firmy, možností je dost (2/2)

předchozím článku jsme prozkoumali některé příležitosti, které se nabízejí lidem, kteří milují vaření a jídlo, a chtěli by rozjet vlastní podnik. Nyní se podívejme na některé další nápady.

Jídelní náklaďák vám dá výhodu omezené konkurence, protože si můžete vybrat speciální jídlo, které nikdo jiný v dané oblasti neprodává. Vybudování značky pak bude snazší a rychlejší.

Můžete také poskytovat cateringové služby, protože mnoho lidí příprava občerstvení vyčerpává. Anebo se staňte nájemným barmanem.

Ilustrační snímek

Tyto možnosti doporučuje server businessnewsdaily.com.

Váš vlastní jídelní náklaďák

Pokud toužíte mít restauraci, ale nemáte vhodnou nemovitost, i tak si můžete svůj sen splnit. Nepotřebujete drahou kuchyni, jen menší přípravnu jídla. Počáteční náklady tedy nejsou tak vysoké a riziko neúspěchu je relativně snesitelné – aspoň v porovnání s rizikem, kterému se vystavujete, když otevíráte celou restauraci.

Právě proto jsou jídelní náklaďáky zajímavou alternativou k tradičním restauracím. Co musíte udělat? Dobře vyberte, jaký typ jídla nebo kuchyně budete servírovat. Potom brilantně zvládněte recept a je hotovo. Samozřejmě ještě potřebujete jednu věc – onen jídelní náklaďák.

Catering

Lidé, kteří pořádají večírky nebo rodinné sešlosti bývají nezřídka pod tlakem. Proč? Mají prostě příliš práce s přípravami. Když jim nabídnete cateringové služby, umožníte jim skutečně si podobné akce užít. Myslete na to, že catering není jen o korporátních konferencích a teambuildingových akcích.

Barman na volné noze

Pokud vás baví míchání nejrůznějších tekutin, mohli byste se stát nájemným barmanem. Příprava koktejlů může být zábava. Taková služba každé události dodá trochu příjemného pocitu luxusu. Ano, asi to bude chtít trochu tréninku a praxe… ale ta představa za to stojí, nebo ne?

-jk

Zdroj: Business News Daily - průvodce světem podnikání především pro začínající podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Business News Daily

Články v sérii

Aktuální

Vaříte rádi? Zvažte založení firmy, možností je dost (1/2)

Aktuální

Vaříte rádi? Zvažte založení firmy, možností je dost (2/2)