Vánoční večírek nemusí být drahý

Ilustrační snímek

Blíží se konec roku a s ním i večírek pro vaše zaměstnance. Pokud letos nemáte příliš velký rozpočet na jeho uspořádání, pak vězte, že to vůbec nevadí. Nikdo po vás nechce, abyste pronajímali luxusní hotely, zvali hvězdy pop music nebo zajistili tolik jídla, že pod ním prasknou stoly. Myslete na základní smysl oslavy, jímž je poděkovat zaměstnancům a ukázat, že si jich vážíte. Toho se přece dá dosáhnout i bez hromady peněz. Několik nenákladných tipů přinesl server Inc.com.

1. Uspořádejte večírek až v lednu

Pokud chcete uspořádat večírek mimo firmu, leden je ideální. Ceny za pronájem a občerstvení budou nižší než v předvánočním shonu. Vaši lidé se navíc budou moci těšit na příjemnou událost v jinak mrazivém měsíci.

2. Uspořádejte večírek v kanceláři v pracovní době

Nebudete muset nic pronajímat. Stačí objednat malé občerstvení nebo požádat zaměstnance, aby přinesli cukroví či další ukázky své kuchařské zručnosti. Zaměstnance navíc potěší, že nemusejí večírku obětovat svůj volný čas. Můžete přidat i zábavnou hru, například losování dárků.

3. Místo večírku nabídněte volno

Dejte celé kanceláři alespoň půldenní placené volno. Máte-li k dispozici alespoň nějaké finance, rozdejte poukázky do místního obchodu. Zaměstnanci ocení, že jim přispějete na Vánoce a dáte jim možnost jít nakupovat v době, kdy by jinak museli pracovat. Pokud nemůžete dát volno všem najednou, nabídněte možnost, aby si všichni postupně vybrali určitý den.

4. Uspořádejte netradiční oslavu

Oslava konce roku nemusí mít vždy podobu klasického večírku. Podle toho, co vaše zaměstnance baví, můžete zvolit návštěvu zoo či akvaparku nebo jít si zahrát kuželky.

5. Pozor na nevhodné požadavky

Ať už zvolíte jakoukoli podobu firemní oslavy, nenuťte nikoho k povinné účasti. Někteří lidé zkrátka nemohou nebo nechtějí přijít a nemělo by jim to nijak uškodit v další kariéře u vás ve firmě. Dále se vyhněte požadavku, aby zaměstnanci za účast na večírku platili. Nevhodné je také pořádat zvláštní večírek pro zaměstnance a zvláštní večírek pro vedení firmy.

-kk-

Zdroj: Inc.com - portál amerického magazínu Inc. pro začínajcí podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Inc.com