Uvolněte v práci své tělo jednoduchými cviky

Pracování u stolu může být pro vaše tělo více stresující, než se zdá. Tím, že vysedáváte celé hodiny na jedné židli, se váš krevní oběh zpomaluje, svalstvo nedostává dost kyslíku a svaly se dostávají do napětí. Spíše podlehne stresu, který se pak přenáší i do vašeho osobního života.

Naštěstí existují způsoby, jak i v práci vašemu tělu i duši ulevit. Jedním z nich je jóga. Některé její cviky zvládnete i v kanceláři a nezabere vám to moc času.

Potřebujete si osvojit správné dýchací techniky. Dýchejte zhluboka do spodní části bránice a dívejte se, jak se vaše břicho hýbe, pak pomalu vydechujte. Opakujte tento cvik alespoň jednu minutu. Jako další cvik můžete zkusit to, že se nadechnete skrz nos, chvíli držíte a pak zase s malým zdržením vydechnete. Jsou to velice jednoduché cviky, které vás ale uvolní a vašemu sedavému tělu jen prospějí.

Kromě dýchání můžete zkusit i protahování, například pozici kočky na židli. Sedněte si na okraj židle a ruce si položte na kolena a ramena tlačte co nejvíce dopředu. Držte tak minutu a pak se uvolněte a předkloňte. Opakujte tento cvik, dokud nebudete cítit, jak se vaše záda uvolnila.

Uvolnění vám mohou pomoci i některé předměty. Například levandule na stole, heřmánkový čaj nebo fotografie vašeho oblíbeného místa.

-pk-
Zdroj: Monster.com - přední světový pracovní portál
Zobrazit přehled článků ze zdroje Monster.com