Úspěšným se člověk nerodí, ale stává

Dobrým obchodníkem se člověk rodí, nebo se to dá naučit? Je pravda, že někteří lidé mají od narození větší obchodnický talent než jiní. Ale bez ohledu na to je klíčem k úspěchu co nejvíce využít těch schopností, které máte. Každý může být úspěšným prodejcem, zvláště pokud si přivlastní tyto charakteristiky:
1. *Úsilí* – všichni jsme dnes bombardováni reklamami, které nám slibují růst vlasů nebo třeba zeštíhlení během dvou týdnů bez námahy. Všechny slibují okamžité uspokojení. Všichni ale také víme, že tajemstvím úspěchu je pouze jedna věc - a to tvrdá práce. Je to dlouhá cesta bez jakýchkoli zkratek. Úspěch přichází díky vytrvalému úsilí, pracovní etice a zásadám.
2. *Trpělivost a vytrvalost* – při hledání okamžitého uspokojení na tyto dva prodejní nástroje často zapomínáme. Prodej je jako zahradničení, musíte zasít semínka a neustále se o ně trpělivě starat, než přinesou úrodu.
3. *Kultivované řešení* – úsilí, trpělivost a vytrvalost nevydrží, pokud nebudete stoprocentně věřit, že váš produkt nebo vaše služby mají hodnotu a přínos pro vaše zákazníky. Zjistěte, co se vašim potenciálním zákazníkům na vašich produktech a službách líbí a nelíbí. Ptejte se výrobců a distributorů na podobné řady produktů. Tento průzkum využijte pro tvorbu nových nápadů. Testujte své nápady, zjistěte, co funguje a co ne.
-ba-
Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com