Úspěch si žádá činy

Ilustrační snímek

Přestaňte jen číst a váhat a raději začněte jednat. Určitě jste se někdy naučili řídit auto nebo jste zvládli cizí jazyk. Proto době víte, že úspěch přijde až tehdy, když se aktivně zapojíte a přestanete o dané věci jen číst. Prokousat se knížkami o osobním růstu je totiž snadné. Nicméně dostanete se tak jen do první části cesty. Teprve vaše činy utvářejí nové zvyky, které posléze vedou k úspěchu. Nejtěžší část je skutečně začít, tvrdí web addicted2success.com.

Teprve aktivitou využíváte nové informace

Ani výrazně motivující informace, která je navíc doplněna užitečnými tipy, vám stále není k ničemu, pokud ji nevyužijete v praxi. Bez reálné změny chování prostě žádná pozitivní změna nenastane. Čtení knih o tom, jak být sebejistější a sebevědomější, vás zázračně neudělá sebejistou osobou. Nové informace musíte zažít využívat v reálném životě. Žádné výjimky nejsou.

Shromažďování informací může dát falešný pocit úspěchu

Když hledáte a čtete materiály ohledně nějakého tématu, můžete se cítit dobře. Můžete mít pocit, že jste něčeho dosáhli. Investovali jste přece svůj čas do čtení všech těch knih a článků, že? Tento pocit je však falešný. Pokud se do toho nepustíte i v praxi, může to být tak, že si pouze ospravedlňujete vlastní prokrastinaci. Také je možné, že se podvědomě snažíte vyhnout změnám. Zamyslete se nad tím.

Aktivity tvoří a formují vaše zvyky

Každá změna nebo úspěch je déletrvající proces. Jeden pokus stačí jen zřídkakdy. Každá nová aktivita na začátku vyžaduje značné úsilí. Pokud zvládnete vytrvat, nakonec se vaše aktivita promění v každodenní zvyk. Každým opakováním nové aktivity se tato pro vás stává více a více přirozenou.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success