Úspěch nemusí přinést štěstí. Buďte šťastní už teď (2/2)

V předchozím článku jsme zjistili, že bychom měli opustit rozšířenou představu, že štěstí přijde až potom, co dosáhneme úspěchu. Důvodem pro to je fakt, že úspěch štěstí vůbec přinést nemusí – a navíc tím, že budeme nejdříve šťastní, vlastně o hodně zvyšujeme své šance dosáhnout úspěchu.

Ilustrační snímek

Zůstaňte šťastni, i když čelíte potížím

S pozitivním postojem jste lépe připraveni čelit těžkým časům. Jste schopni snášet protivenství a přitom si zachovat kuráž. 

Samozřejmě že když nejsme úspěšní, je snadné podlehnout pocitům neštěstí a zahořknout. Stává se to samo. Nicméně pokud se vám podaří zůstat vyrovnaní a šťastní, pokud si zachováte své pozitivní myšlení, budete mít daleko lepší šance těžkosti zvládnout a převrátit v úspěch.

Inspirací nám může být příběh Mahátma Gándhího, který bojoval proti útlaku lidí v Jižní Africe a Indii. Trvalo mu celá desetiletí, než uspěl. I tak byl však vždy šťastný a netrápil se. Dokonce sám zmiňoval, že i kdyby jeho veškeré snažení o změnu nakonec bylo neúspěšné, přesto by zůstal šťastný.

Nezakládejte svůj pocit štěstí na úspěchu

Ano, na dosažení úspěchu byste měli tvrdě pracovat. Neočekávejte však, že jakmile dosáhnete úspěchu, přinese vám to automaticky štěstí. Dokonce i mezi bohatými lidmi existuje mnoho smutných a nešťastných.

Raději zvolte štěstí rovnou teď a tady. Buďte hrdí na to, kde jste nyní a kdo jste právě dnes. Když jste spokojeni, neznamená to, že jste se spokojili s málem a že jste rezignovali na zlepšení své situace. Právě naopak – když jste pozitivně naladěni, máte daleko větší šanci svou situaci skutečně zlepšit.

Zbavte se všudypřítomného stresu a špatných pocitů. Váš výkon pak bude lepší a vy skutečně začnete dosahovat lepších výsledků, uzavírá článek na webu addicted2success.com.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success

Články v sérii

Aktuální

Úspěch nemusí přinést štěstí. Buďte šťastní už teď (1/2)

Aktuální

Úspěch nemusí přinést štěstí. Buďte šťastní už teď (2/2)