Úspěch máte ve své hlavě

Cítíte se někdy zcela vyčerpaní? Možná prožíváte nekonečnou frustraci a máte pocit, že byste od života měli dostávat víc. Pokud si myslíte, že byste měli být úspěšnější, ale prostě nemůžete objevit, jak na to, musíte začít se svými vlastními myšlenkami.

Ilustrační snímek

Obvyklé myšlenky vedou k obvyklým výsledkům

Možná si říkáte, že nikdy nemůžete dosáhnout toho, čeho dosahují ostatní lidé. Nebo si myslíte, že vy byste to prostě nezvládli, protože by se vám to prostě nepovedlo. Vaše výsledky jsou v takové situaci předvídatelné – nemůžete dosáhnout ničeho, protože jste dopředu poražení. A s pokračujícím nedostatkem pozitivních výsledků se vaše frustrace jen prohlubuje.

Když jsou vaše myšlenky negativní, nemáte logicky žádnou naději, že byste dosáhli pozitivních výsledků. Omezují vás vaše vlastní negativní očekávání.

Uvědomte si své myšlenky

Často žijeme každodenní životy, aniž bychom si plně uvědomovali své vlastní myšlenky. Nakonec se přesunou mimo naše zorné pole a my si jich už prostě nemáme jak všimnout. Právě proto je třeba se zastavit, abychom je znovu viděli. Teprve pak bude možné je změnit.

Uvědomění si vlastních myšlenek je krok, kterým to celé začíná. Musíte se oddělit od svých vnitřních myšlenek, protože pokud se s nimi zcela ztotožníte, nemůžete jim uniknout. A protože naše myšlenky jsou nám tak extrémně blízko, máme po nějaké době tendenci přestat je vnímat jako něco, co nejsme my sami, varuje nás článek na webu addicted2success.com.

Abyste si své myšlenky uvědomili a mohli je rozpoznat a pracovat s nimi, je dobrý nápad založit si na ně deník. Do něj si zaznamenáte vše, co vás během dne napadne. Zapište tam všechny své myšlenky, ať už jsou pozitivní, negativní nebo lhostejné. Když budete mít hotovo už pár záznamů, projděte si je a položte sami sobě otázky.

Začněte přemýšlet skrze pozitivní motivaci

Naše myšlenky vždy přinášejí určité výsledky. Proto musíte zcela úmyslně myslet na věci, které jsou pozitivní a otevřené, které vás posilují. Každá malá fráze, kterou si v hlavě pronesete, vám pomůže. Vaše myšlenky vám tak budou malou, ale znatelnou podporou v čemkoliv.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success