Úspěch a prohry jdou ruku v ruce

Je nutné prohrávat, abychom uspěli? Podle statistik jedna z každých „x“ firem krachuje. Čísla jsou to ohromující. Co se stane, když přijdou problémy? Ukončíte to? Utečete? Ne! Jste podnikatel, takže zpět do sedla a zkoušíte znovu s tím, že jste o něco moudřejší. Skvělý přístup měl T. Edison, který prohlásil, že: „Nebylo neúspěchů, jen tisíce způsobů, které nefungovaly.“

Autor přiznává, že prostřednictvím vlastních zkušeností, stejně jako zkušeností svých klientů a kolegů, došel k názoru, že se nelze naučit zásadní věci, pokud se nesmíříte s tím, že možná bude vaše cesta klikatější. T. Roosevelt přece řekl: „Člověk, který nedělá chyby. obvykle na nic nepřijde.“

Cesta k úspěchu je lemována neuvěřitelnými prohrami. Nejúspěšnější lidé, se kterými se autor setkal, přiznávají, jak klikatá byla jejich cesta, kolik zažili zklamání a jak moc se díky chybám poučili.

Nelze oddělit úspěch od nezdarů, jdou ruku v ruce. Naučte se dívat se na věci optimisticky. Ze začátku to není vůbec lehké. Pokud budete neustále zatrpklí a naštvaní, nebudete nikdy vést plnohodnotný život. Odpusťte si, zapomeňte a jděte dál.

Neobávejte se neúspěchů během vaší cesty. Nikdo se nerodí s akademickým titulem nebo s olympijskou medailí na krku. Vše vyžaduje praxi a čas. Zkoušejte dál. Úspěch se dostaví!

-av-
Zdroj: Entrepreneur.com - portál předního amerického časopisu pro podnikatele
Zobrazit přehled článků ze zdroje Entrepreneur.com