Umění přesvědčovat: 5 tipů, jak docílit, aby druhý člověk změnil názor

Manažer musí být tak trochu psycholog. Musí mít skvělé vyjednávací schopnosti a musí umět své okolí přesvědčovat. Pokud totiž například své podřízené nepřesvědčí, aby upřímně věřili v navrhovaný plán a strategii, jen těžko bude tým dosahovat své maximální možné efektivity. Proto si v tomto článku ukážeme pět tipů, které vám pomohou lépe ostatní přesvědčovat, i když mají třeba jiný názor než vy.

Ilustrační snímek

Tyto tipy přinesl server INSEAD Knowledge.

Nesnažte se příliš propagovat svůj názor

Ze všeho nejdůležitější je necpat druhému člověku rovnou svůj názor. Ten totiž dotyčný nikdy neuzná, pokud k němu pomocí svých vlastních úvah nedojde sám. Nesnažte se tedy snažit protlačit svůj názor, spíše dávejte druhému podněty k vlastnímu přemýšlení.

Dejte najevo, že chápete postoj druhého člověka

Nesnažte se druhého člověka shazovat. Jestliže vůči němu budete hostilní, akorát ještě více prohloubíte brázdu mezi vámi dvěma. Naopak, dejte mu najevo, že zcela rozumíte tomu, proč si myslí to, co si myslí.

Zasejte semínko pochybnosti

Dávejte dotyčnému body k zamyšlení, které konfrontují jeho názor, a zasejte tak semínko pochybnosti. Nechte pak dotyčného, aby vlastním přemýšlením došel ke změně názoru.

Racionálně argumentujte

Netahejte do interakce emoce. Snažte se argumentovat co možná nejvíce racionálně.

Pozitivně dotyčného motivujte změnit názor

Celá komunikace s dotyčným člověkem by se měla nést v pozitivním duchu. Nemělo by se jednat o hádku ani konfrontaci. Motivujte druhého člověka pozitivně k tomu, aby změnil svůj názor, a pokud se vám to podaří, rozhodně se nechovejte triumfálně ani se nesnažte druhého shazovat kvůli tomu, že měl předtím podle vás chybný názor.



-mm-

Zdroj: INSEAD Knowledge - znalostní portál mezinárodní MBA školy INSEAD
Zobrazit přehled článků ze zdroje INSEAD Knowledge