Udržte si talenty: Jak na to

Když jde o pracovní sílu, klíčové jsou angažovanost a efektivita. Každý nováček musí pochopit procesy a kulturu vaší firmy co možná nejrychleji. Snažte se proto mít takový nástupní program, který každému novému kolegovi umožní být co nejdříve co nejproduktivnější.

Ilustrační snímek

Brzy už bude hlavní zbraní pro udržení si talentovaných lidí hlavně pracovní flexibilita. Práce na dálku však může také znamenat ztráty co se spolupráce týče. I dnes je důležité být fyzicky přítomný. Proto inovativní zaměstnavatelé nabízejí flexibilitu, ale také vedou své zaměstnance k tomu, aby se potkávali i tváří v tvář.

Zaměstnanci také chtějí čím dál tím více rozhodovat o tom, jak budou trávit svůj pracovní den. Zaměstnavatelé jsou dnes viděni spíše jako facilitátoři, ne jako někdo, kdo paternalisticky rozděluje práci a vytváří pro ni podmínky. Umožněte tedy svým zaměstnancům rozhodovat o tom, jak stráví svůj pracovní čas. Vyplatí se vám to.

Dávejte okamžitou zpětnou vazbu

Každoroční hodnocení výkonu se něčím docela časově náročným. Lepší je dávat zpětnou vazbu v menších dávkách, ale často. Cloudové aplikace dnes přesně toto umožňují, díky nim můžete dávat okamžité hodnocení a vést konverzace ohledně výkonu. Častou zpětnou vazbu ocení obzvláště mileniálové, tvrdí článek na webu director.co.uk.

Buďte rozmanití: Diverzita navíc souvisí s finančním úspěchem

Společnosti, které mají nejvíce etnicky a kulturně rozmanité představenstvo mají o 43 % vyšší šanci dosáhnout lepší ziskovosti. Důvodem může být, že redukováním stejnosti na pracovišti dosáhneme toho, že si lidé začnou mnohem více uvědomovat své vlastní předsudky. Když pracujeme s někým, kdo má jiný přístup a jiné myšlení, také jsme daleko častěji pobízeni k tomu, abychom nacházeli ještě o něco lepší odpovědi.

-jk-

Zdroj: Director Magazine - britský časopis pro vedoucí pracovníky především malých a středních podniků
Zobrazit přehled článků ze zdroje Director Magazine