Udělejte skok ve své kariéře. Velký skok

Udělejte to! Prostě změnu. Velký skok směrem k větší zodpovědnosti, platu a prestiži.

Člověk nikdy neví, co budete tou hybnou silou, která mu změní pracovní kariéru – náhodný rozhovor s přítelem, článek, který si přečte na internetu nebo informace z rádia?

Možná, že na změnu myslíte již delší dobu nebo prostě ta myšlenka najednou spadla z nebe. Ve skutečnosti je to jedno, vy se jen musíte chopit příležitosti, využít nadšení a vyrazit.

Nemáme teď na mysli, nějakou malou postranní změnu, ale velký skok, který bude znamenat velkou změnu a přerod ve vaší kariéře. Předtím, než se do akce vrhnete, měli byste se seznámit s nejnovějšími pravidly, jak uspět.

Udělejte si resumé všeho, co umíte, co ovládáte, a co naopak byste umět chtěli, ale buď jste se k tomu ještě nedostali, nebo jste to již dlouho nedělali. Zbavte své resumé všeho nudného, nepotřebného a všeho, co vás nervuje.

Potřebujete však víc než jen čerstvý přístup k vašim znalostem a schopnostem, potřebuje znát vlivné lidi. Nejlepší k tomu je síť a různé komunikační programy. Je váš spolužák na vysokém postu a nyní by se vám hodila jeho pomoc? Kontaktujte ho přes síť. Dělejte si známosti a zůstávejte ve styku s vlivnými lidmi.

Zkuste sami sebe prodat. Dnes máte opravdu hodně možností. Jestliže si myslíte, že máte vybudovanou svou značku nebo alespoň slušný profil, prezentujte se na internetu.

-pk-

Zdroj: Bloomberg Businessweek - portál prestižního amerického týdeníku Business Week a mediální agentury Bloomberg
Zobrazit přehled článků ze zdroje Bloomberg Businessweek