Udělejte dojem na poradě

Obchodní porady jsou běžnou součástí pracovního života. Jak je zvládat, aby pro vás nebyly nepříjemné?

- Omezte své předvádění. Je pochopitelné, že chcete kolegy či nadřízené ohromit svými úspěchy. Přílišné předvádění však může mít negativní vliv. Mohli byste vypadat jako chvástalové, což povede ostatní k defenzivnímu postoji. Namísto snahy o soupeření s každým proto pamatuje, že jste (alespoň teoreticky) tým.

- Správně se oblečte. Nikdy nemůžete přesně vědět, jaké oblečení je pro danou schůzku vhodné, dokud na ni nepřijdete. Držte se však pravidla být oblečení raději lépe než hůře. Oblek vždy ukáže, že myslíte byznys vážně.

- Počkejte, až budete na řadě. I když máte hodně nápadů, které byste chtěli zveřejnit, nepřerušujte druhé a vyčkejte, až budete mít slovo. Ukažte, že vás zajímají názory druhých, naslouchejte a nepředpokládejte automaticky, že vaše nápady jsou lepší. Kdyby si to o svých nápadech myslel každý, nic by se nevyřešilo.

- Buďte profesionální. Uvědomte si, že můžete být na poradě s lidmi, kteří vás neznají a udělají si o vás obrázek na základě toho, jak se budete právě chovat. Může vás sledovat někdo důležitý. I když není možné chovat se profesionálně vždy, na poradě si na to dávejte zvláštní pozor.

-kk-
Zdroj: ezinearticles.com - Databáze odborných článků pro elektronické magazíny.
Zobrazit přehled článků ze zdroje ezinearticles.com