Udělejte aspoň jednou týdně něco pro druhé

Ilustrační snímek

Buďte tu pro ostatní, když vás potřebují. Máte totiž možnost učinit život o něco lepším pro sebe a pro ty, které máte rádi. Lidé si vás zapamatují a jednou vám vaši laskavost oplatí. Pamatujte, že dávat vás nemusí vždy něco stát. Proto se nebojte projevovat svou laskavost navenek, radí nám web addicted2succes.com. Proč bychom se tak měli chovat? Podívejte se na tento seznam důvodů.

Může to změnit vaše pracoviště

Pamatujete si, jak jste kdysi s něčím zápasili, a někdo vám pomohl? Teď si představte, že se někdo může cítit stejně díky vám. Všichni jsme to prožili. Všichni jsme se o něco snažili a zprvu jsme neuspěli. Nezapomínejte na ten pocit. Podporujte své kolegy.

Pomůžete sami sobě

Vždy, když někomu pomáháte, pomáháte také sami sobě. Dokonce i tehdy, kdy prostě chcete jen pomoci a nic na oplátku nečekáte. Co vám to přináší? Cítíte se pak šťastněji. Díky tomuto pocitu je váš život najednou lepší. Ten pocit, to je skutečná změna k lepšímu. Dostavuje se pokaždé, když víte, že jste udělali správnou věc. Proto se nebojte ji dělat znovu a znovu.

Zapříčiníte pozitivní změnu

Když uděláte něco pro ostatní, změní je to. Celá vaše komunita i vy budete jiní. A taková změna v životech ostatních, to je privilegium. Vy můžete být tou změnou. Můžete svůj vlastní život, i životy ostatních, učinit více naplňujícími.

Posílíte své vztahy

Pomáháním ostatním se pro ně stáváte nezapomenutelnými. Platí to obzvláště tehdy, kdy je vaše pomoc pro dotyčného jedinou nadějí. Když pomáháte ostatním, stejně jako když ostatní pomáhají vám, vytváříte si s nimi zdravé a uspokojivé vztahy.

Lidé si váží milých a nápomocných lidí. Zapamatují si vás. Otevřené a pozitivní vztahy s ostatními usnadní váš život, protože ostatní tu na oplátku budou pro vás.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success