Učte se motivovat sami sebe

Základem úspěchu je energie a nadšení, které jsou řízeny osobní motivací a zájmem každého jednotlivce učit se, rozvíjet a měnit. Osobní rozvoj je však třeba plánovat. Pokud si nebudeme uvědomovat jeho potřebu, ničeho nedosáhneme.

- Pečlivě sledujte svou produktivitu. Pokud plníte méně věcí, než byste mohli a ztrácíte pocit radosti ze své činnosti, je buď čas na dovolenou nebo změnu způsobu, jímž pracujete.

- Udržujte své zdraví. Zdraví je důležité nejen pro vás, ale i pro vaše zaměstnance, rodinu a živobytí.

- Udržujte kontakty. Zůstávejte v kontaktu se svým oborem, přáteli, bývalými kolegy a zákazníky. Lidé ve vyšších pozicích se mohou cítit sami, ale pouze tehdy, pokud se sami izolují.

- Zachovejte otevřenou mysl. Pouze vy můžete vědět, co pro vás skutečně funguje. Hledejte svůj vlastní ideál - zvažte finance i čas.

- Nezapomínejte na vlastní potřeby. Platí to i pro potřeby vaší rodiny.

- Obnovujte energii. Myslete na své zdraví a spokojenost a najděte si v pracovním týdnu dostatek času na obnovení energie a nadšení pro práci i soukromý život.

- Investujte do osobního a profesionálního rozvoje. Nebojujte zbytečně se záležitostmi a situacemi, které neumíte dobře zvládat. Učte se je zvládat lépe.

-kk-

Zdroj: Recruiter.co.uk - portál odborného britského časopisu pro specialisty náboru
Zobrazit přehled článků ze zdroje Recruiter.co.uk