Účel ve vašem pracovním životě

Uskutečněte své sny bez vnitřního napětí nebo cílů, které jsou v rozporu. Cítíte, že ne vše, co děláte, vás vede k naplnění vašich nejdůležitějších cílů?

Ilustrační snímek

Musíte pracovat s pocitem účelu, který je v harmonii s vaším osobním posláním. Abyste tak mohli učinit, nejprve si musíte vyjasnit své základní hodnoty.

Nejlépe dokážeme fungovat, když naše osobní poslání ve firmě je v souladu s našimi základními hodnotami. Bez toho nikdy nemáme takový vliv a dopad, jaký bychom mohli mít.

Význam, smysl: O čem to vlastně je?

  • Je to o nadšení, které je spojeno s naší spokojeností, osobním růstem a pocitem účelu v našem životě.
  • Je to o propojení s lidmi, které považujeme za inspirativní. S těmi, kteří nás vedou k osobnímu růstu.
  • Spokojenost – pokud děláme něco, co nám dodává pocit spokojenosti, cítíme, že náš život je smysluplnější.
  • Koherence, neboli pocit, že naše úsilí dává smysl i v kontextu našeho osobního života. Je to tom, že pracujeme v souladu s něčím důležitým a snažíme se sloužit něčemu většímu, než jsme my sami.

Objevování významu

Abyste si ujasnili, o co vám v životě jde, odpojte se na chvíli od veškerého toho ruchu, který zažíváte v každodenním životě. Ujasněte si své osobní klíčové hodnoty, nabádá nás článek na webu addicted2success.com. Porozumějte lépe sami sobě. Když to uděláte, budete schopni svůj skutečný účel začít následovat. To vám pomůže naplnit váš celý potenciál. Zbavíte se vnitřních konfliktů, které dnes můžete zažívat. Když začnete více žít podle vašich nejhlubších hodnot, nemůže se stát, že byste se vydali cestami, kterých byste jednoho dne mohli litovat.

Zároveň také budete mít lepší představu o vašich slabostech a limitech. A díky tomu budete mít i větší šanci je překonat.

-jk-

Zdroj: Addicted2Success - web věnovaný osobnímu rozvoji a úspěchu v podnikání i životě
Zobrazit přehled článků ze zdroje Addicted2Success